2017-05-17 09:39:22• hírek • Kocsis Zoltán

A hónap végéig elkészülhet Szatmárnémeti egyik legrosszabb utcája

Kevés olyan rendkívül forgalmas út van Szatmárnémetiben, amely annyira rossz állapotban van, mint az Independentei és annak folytatása, a Jubileului utca. Jó hír a 17-es lakónegyed lakóinak, hogy hamarosan teljesen felújított úton közlekedhetnek.

A 17-es lakótelep „főútja” évek óta nagyon rossz állapotban van. A három évtizedes beton mállik, a gödrök napról-napra szaporodnak és egyre mélyebbek. Ráadásul több mint öt éve nem végeztek rajta komolyabb karbantartási munkálatokat.

Az elmúlt hetekben mind az Independentei, mind a Jubileului utcán kicserélték a szegélyköveket, ami már jelezte, hogy valami készülőben van. A napokban aztán a polgármesteri hivatal szórólapok révén szólította fel az ott lakókat: járműveiket lehetőleg ne parkolják le a két utcában.

Szerdán pedig elkezdődött a beton és (a még itt-ott megmaradt) aszfaltréteg felmarása.

„Amennyiben az időjárás nem szól közbe, május végéig el is készül az Independentei és a Jubileului utca aszfaltozása”, mondta megkeresésünkre Maskulik Csaba.

A városmenedzser hozzátette: a 17-es lakónegyedben idén több utcát nem korszerűsítenek, de hét újabb parkolót alakítanak még ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: