2010-02-09 12:57:17• hírek • MTI/AP

A "hókalipszis" miatt menekülnek az amerikaiak

A repülőtéri fuvar 20 helyett 100 dollárt kóstál, a repülőjáratok túlfoglaltak és a vonatjegyeket is elkapkodták: menekülnek a washingtoniak a havazás miatt megbénult amerikai fővárosból, amelyet kedden újabb hóvihar fenyeget.

A leesett csapadék mértéke néhol a 90 centit is eléri, hétfőn ezért már rendkívüli szünnapot kellett elrendelni a kormányzati hivatalokban és az iskolákban is. A washingtoniak legfőbb feladatuknak most már a főváros mielőbbi elhagyását tekintik.
"Elegem van a városból, a behavazott városi életből" - mondta az egyik lakos, aki inkább úgy döntött, hogy Utah államban síeléssel üti el az időt. A százdolláros reptéri fuvart sikerült megspórolnia, egyik barátja vitte ki - egy üveg bor fejében.

Az amerikai sajtóban csak "hókalipszisként" emlegetett helyzet súlyosságát egy tudós kalkulációja is alátámasztja. Számításai szerint ha az Egyesült Államok keleti partjára zúdult hó mennyiségét összeadnák, az 12 millió úszómedencét töltene ki - vagy 30 ezerszerese lenne az Empire State Building magasságának.

Philadelphiában és Washingtonban már csak alig 23 centiméternyi hó hiányzik ahhoz, hogy 1884, vagyis a mérések kezdete óta a leghavasabb télről számolhassanak be.

Mindeközben az életet a kedden is zárva tartó iskolák és hivatalok mellett az erősen akadozó közlekedés és áramszolgáltatás is nehezíti, az utóbbi következtében még a metró sem jár rendesen. A politikai élet is megbénult, a szenátus pár tagja hétfőn csak azért futott össze, hogy megállapodjanak az ülés elhalasztásáról.


Washington - ellepi a fővárost a hó
Washington - ellepi a fővárost a hó


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: