2010-11-29 11:53:26• hírek • Szatmar.ro

A hófoci sem megy az Újpestnek

Megjött a tavasz! Legalábbis a magyar labdarúgó élvonalban. Még pontosabban annak versenynaptárában (na meg az NB1 irányítóinak agyában), ennek köszönhetően pedig a pálya használhatatlansága miatt el kellett halasztani a Paks-Ferencváros találkozót, míg másutt komoly gondokat okozott a havazás.

Székesfehérváron nem az időjárás, hanem a Siófok okozott gondot. A Balaton-partiak szívós védekezésükkel majd egy óráig „jégre tették" a listavezető csatárait, a Videoton szinte helyzetbe se tudott kerülni. Az 59. percben aztán egy szöglet után Sándor fejelt pontosan, három perccel később pedig Alves hozta kihagyhatatlan helyzetbe Nikolicsot, amivel el is dőlt a három pont sorsa. A két gól érdekessége, hogy Lukács sérülése miatt ezen időszakban a Siófok csak tíz emberrel játszott.

Riválisa győzelme miatt nyernie kellett volna a Debrecennek, ám a címvédő Pápán sem tudta megszerezni első idei idegenbeli győzelmét. Bár a találkozó elején Szakály, Czvitkovics és Kabát révén egy sor ziccert alakítottak ki, hol Szűcs kapus, hol a kapufa útjukat állta. Egy szöglet után azonban a 71. percben Mijadinoski mégis megszerezte a vezetést a tavalyi elsőnek, ám a szünet után fölényben játszó Pápa Rajnay révén a hajrában kiegyenlített.

Nem mindennapi meccsen veszített a tabella második helyén található Zalaegerszeg Kaposvárott. A vendégek szinte rögtön a középkezdés után megszerezték a vezetést Simon révén, a 13. percben azonban már a hazaiak vezettek köszönhetően Oláh és Perics góljainak. Utóbbi szintén érdekes körülmények közepette esett: Oláh rúghatott büntetőt, de csak a kapufát találta el, a labda onnan kerül csapattársa elé. A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, ám ezeket nem sikerült értékesíteniük, így maradt a 2-1.


Hófoci volt Győrben fotó: etofc.hu
Hófoci volt Győrben fotó: etofc.hu


A Győr a harmadik, az Újpest pedig a negyedik helyen zárta a tavalyi pontvadászatot, így mindenki az élmezőnybe várta őket az idén is. Ehhez képest a Rába-partiak a 12. helyről várták a 9. újpestieket. A végig szakadó havazásban hófocit játszottak a csapatok, ám nem rosszat. Az első félidőben csak Balajcza bravúrjain múlott, hogy a hazaiak nem biztosították be a három pontot. Rengeteg helyzetük ellenére azonban csak a 41. percben találtak a kapuba Bugerra révén. A szünet után egyre inkább erőre kapott az Újpest, és egy szöglet után Simon ki is egyenlített. Ezt követően Sztevanovicson volt a sor, hogy bravúrokat mutasson be, gól pedig ismét a hazaiak lőttek: a 86. percben egy bedobás után Nicolas volt eredményes.

Újabb győzelmével a 36 pontos Videoton előnye már hét pont a Zalaegerszeg és a Kaposvár előtt, őket a 28 pontos Debrecen és Ferencváros követi - igaz, utóbbi egy meccsel kevesebbet játszott, a Paks ellen elmaradt találkozót kedden pótolják. Győzelmével a Győr feljött a 10. helyre, megelőzve a 11. pozícióba visszaeső Újpestet és a 12. MTK-t.

Eredmények:
Pápa - Debrecen 1-1
gólok: Rajnay (84.) illetve Mijadinoski (71.)

Honvéd - Vasas 0-0

Videoton - Siófok 2-0
gólok: Sándor (58.), Nikolics (61.)

Kaposvár - Zalaegerszeg 2-1
gólok: Oláh (11.), Perics (13.), illetve Simon (1.)

Haladás - Szolnok 3-1
gólok: Oross (55.), Nagy (61.), Kenesei (81.) illetve Remili (59.)

Kecskemét - MTK 3-0
gólok: Tököli (14., 31.), Savics (16., 11-es)

Győr - Újpest 2-1
gólok: Bugerra (41.), Nicolas (86.), Simon (60.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: