2012-11-22 16:33:44• hírek • Kocsis Zoltán

A hóekék készen állnak, jöhet a tél!

Több, mint harminc speciális jármű áll készenléti helyzetben, hogy havazás esetén bevetésre készek legyenek Szatmár megye 715 kilométernyi útszakaszának megtisztítására. Két cég négy központban és további hat telephelyen várja az időjárási viszonyok esetleges változását.

Tudni kell, hogy hódtalanítás ügyében Szatmár megye négy régióra van felosztva: Avas, Szatmárnémeti, Szopor és Nagykároly-Tasnád környéke. A zónák központjai Kányaházán, Szatmárudvariban, Ákoson és Tasnádon vannak. Minden egyes központban ötszáz tonna csúszásgátló anyag (70%-a homok, 30%-a só) valamint öt darab, hóekével felszerelt jármű vár bevetésre.

Ezen kívül minden egyes régióban telephelyek is vannak, minden egyes telephelyen pedig további száz tonnányi csúszásgátló van felhalmozva. A kányaházai központhoz a turci telephely tartozik, ahol egy rakodógép is bevetésre vár. A szatmárudvari központnak két lerakata van, Szamosborhídon és Részteleken, ezeken két földgyalu, két hóekével felszerelt traktor és egy rakodógép várakozik.

Az ákosi központnak két telephelye van, Krasznaterebesen és Szoporon, itt egy földgyalu, egy traktor és egy rakodógép van. Ezt a három központot valamint az öt lerakatot a Technic Asist működteti, míg a negyediket, a Tasnád környékit a Sageata Prod kft.. Ebben a körzetben Érendréden van egy telephely, itt két földgyalu és egy hóhányó vár bevetésre.

Minden egyes jármú GPS-el van ellátva, így a központból követni lehet, hogy az éppen merre jár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: