2009-11-22 15:17:03• hírek • MTI/AFP

A hó fogságában

Egy híján negyven órát töltött 18 ember egy lavina miatt vesztegelni kényszerült távolsági buszban a hét végén Törökországban; végül mindannyiukat épségben kiszabadították.

Az eset az északkeleti országrészben, Rize tartományban történt egy hegyi úton az Anatolia török hírügynökség jelentése szerint.
A busz péntek este akadt el a hófúvásban 2600 méteres magasságban, miután lavina zúdult le a hegyről, és a hó minden irányban elzárta az utat.
A hadsereg szombaton két helikoptert küldött, hogy kimentse a szerencsétlenül járt utasokat, a légi járműveket azonban nem engedték leszállni, újabb lavinától tartva. Végül hegymászók érték el a buszt szombat éjszaka, és vasárnap reggelre mindenkit épségben lehoztak a hegyről.
A hatóságok szerint a buszt üzemeltető társaság az éjszakai közlekedési tilalmak ellenére engedélyezte a sofőrnek, hogy sötétedés után is ráhajtson a hegyi útra.
A hét végén Törökországban négyen meghaltak a szakadó eső kiváltotta földcsuszamlásokban a Rize tartománnyal szomszédos Giresun és Trabzon tartományokban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: