2015-03-22 15:38:22• hírek • Szatmár.ro

A hit az erőforrás

A gondokról és azok megoldásáról beszélgettek a Szent József a munkás Katolikus Férfiszövetség lelki megerősítő hétvégéjén.

Személyes megvallásokat, együttgondolkodást és együtt-töltekezést hozott a Szent József a munkás Katolikus Férfiszövetség lelki hétvégéje, melyet március 20. és 22-e között tartottak a Szent János apostol és evangélista plébánián.

A fiatalabbak, középkorúak és idősebbek érdeklődésére is számot tartott rendezvény pénteken este vette kezdetét, a téma – van gond, van erő – feldolgozására azonban szombaton nyílt idő. Délelőtt mindenki felírhatta egy-egy cetlire a kihívásait, ezeket összegyűjtve pedig megindult egy beszélgetés, majd az erőforrásokra figyeltek, s ugyanígy beszélgettek róluk. Igazi, emberközeli, „hús-vér” gondok merültek fel a család, munkahely, egészség és egzisztencia kérdései mellett a hit dolgaiban is elmerülve, valamint ez utóbbit soha meg nem kerülve.

Ilyen módon a megoldások, az erőforrások is első sorban a hitre épültek, kiemelve a közösség szerepét.

A szombat délutáni napsütéses idő nagyszerű körülményeket biztosított a Kossuth Kertben tervezett keresztúti ájtatosság megtartáshoz, később a néptánc került a középpontba, a vacsorát követően pedig szentségimádáson vettek részt. A lelki megerősítő hétvége vasárnap, a szentmisét követően, közös tervezgetéssel ért véget. A résztvevők ugyanis szeretnék a tapasztalataikat a családban, közösségeikben is értékessé tenni.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: