2011-08-25 14:14:53• hírek • Samsungsport.hu/F1-Live.hu

A hierarchia hiánya a Red Bull titka

Christian Horner
Christian Horner

A Red Bull csapatfőnöke őszintén beszélt a csapatépítési filozófiájáról.

Dietrich Mateschitz 2004 végén vásárolta fel a szenvedő Jaguar istállót és csapatfőnöknek az akkor 31 éves, semmilyen Forma-1-es tapasztalattal sem rendelkező Christian Hornert választotta. Az angol szakember számos sikert könyvelhetett el a Formula 3000-ben szereplő Arden istálló alapítójaként és főnökeként.

- Az elsődleges célom az volt, hogy felhozzam a csapatot a top ötbe, majd ezután következhetett a futamgyőzelem és a világbajnoki cím – mondta Horner az Autobild-nek. Volt egy célom és ezt követtem, valamint szerencsés voltam, mert Dietrich hitt bennem - teszi hozzá a csapatfőnök. - Nagyon fontos, hogy jó kapcsolatot ápolj a versenyzőkkel és azt érezzék, hogy bármiről beszélhetnek veled.

A megfelelő kapcsolat kiépítésében sokat segített Horner-nek, hogy korábban maga is versenyző volt:

- A mérnökök nem tudják elképzelni azt, hogy milyen érzés a cockpit-ban ülni. Így ahhoz, hogy a legtöbbet tudják kihozni a versenyzőből, nagyon szerencsésnek kell lenniük. Ezért is van az, hogy az ajtóm mindig nyitva áll. Jó emberekből építettem fel egy hierarchiát nélkülöző csapatot, amit egy olyan környezet jellemez, melyben a munka mindig örömet okoz – foglalja össze a lényeget a Red Bull csapatvezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: