2017-01-06 12:55:47• hírek • Szatmár.ro

A hidegre való tekintettel mindenkit fogadnak a hajléktalanszállón

Minden rászorulót fogadnak, aki a fagy elől menekül - akár pótmatracon is.

A közelgő nagy hidegre való tekintettel változtak az általában szigorúan betartott szabályok a polgármesteri hivatal szociális szolgáltatások osztálya által működtetett éjszakai melegedőben. Senkit sem hagynak kint fagyoskodni, ezért, bár 60 férőhelyes a szálló, minden segítségkérőt fogadnak akár pótmatracokon is. Az elmúlt években volt olyan este is, amikor közel 80-an leltek menedékre a hajléktalanszállón. A várható nagy hideg miatt azoknak is menedéket nyújtanak majd, akik alkoholos befolyás vagy kábítószer hatása alatt állnak. Sőt, nappal is bent lehet maradni az eredetileg éjszakai szállásként használt ingatlanban. Befogadják azokat is, akik nem szatmári lakosok.

"A napokban volt már, hogy 63-64-en voltak a szállón, de az elmúlt évekhez képest kicsit kevesebb a segítséget kérők száma. Itt a szállás mellett meleg ételt is kapnak, reggelire teát, zsíros kenyeret, vacsorára különböző egyesületek biztosítják a meleg ételt. De vannak baráti társaságok, éttermek, amelyek egy-egy nagyobb összejövetel után a maradékot a hajléktalanszállóra hozzák" - tudtuk meg Sipos Tímea szociális munkástól.

A helyi rendőrség a legutóbbi éjszakán négy személyt vitt be a hajléktalanszállóra, sok esetben a kórházból is érkeznek olyanok, akiknek nincs hová menniük. A napokban történt olyan, hogy a vasútállomáson fagyoskodó, reggeli csatlakozásra váró suceavai, brailai utazókat is a hajléktalanszállóra irányították, illetve egy feleség is ott talált menedéket, akit a férje részegen kidobott a lakásból.

Sipos Tímeától azt is megtudtuk, hogy igyekeznek a visszatérő hajléktalanoknak rendezni a sorsát, de mindig vannak új bajba jutottak. A tapasztalat azt mutatja, hogy mostanság inkább középkorú személyek kerülnek az utcára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: