2012-02-03 13:21:26• hírek • Póti Orsolya

A hibák után fürkésztek a kisdiákok

Február 3-án került sor a Fürkész Helyesírási és Nyelvhelyességi Verseny Szatmár megyei döntőjére a Mircea Eliade Általános Iskolában. A vetélkedőn közel ötven I-IV. osztályos diák vett részt.

A Fürkész Helyesírási és Nyelvhelyességi Verseny fő célja, hogy a mai diákok helyesen használják anyanyelvünket. A diákok a verseny felkészülési ideje alatt nyelvhelyességüket fejleszthették a játékos nyelvi feladványok megoldása során, a vetélkedő nyerteseinek jutalmul pedig az iskolában szerzett folyamatos sikerélmény, valamint könyv- és tárgynyeremény jár. A diákok mellett a verseny a pedagógusoknak is szól, akik felkészítik a diákokat, ezáltal is ellenőrizve saját munkájukat.

A verseny őszi válogatóján több mint kétszáz Szatmár megyei kisdiák vett részt, akik közül a legjobbak a megyei döntőn is bizonyíthattak. A döntőre február 3-án, pénteken került sor a Mircea Eliade Általános Iskolában, ahol mintegy ötven I-IV. osztályos diák mérte össze tudását. A tanulók többnyire játékos nyelvi feladatokkal kellett megbirkózzanak.

„Reméljük, hogy a verseny által egy olyan generáció kerül ki az iskolákból, amelyik anyanyelvét helyesen és szebben fogja majd használni. Az eredményekre a hónap közepéig várni kell, ugyanis a feladatlapokat a nagyváradi központban fogják kijavítani." - mondta el a vetélkedő egyik megyei szervezője, Leiti Mónika tanítónő.

Az áprilisi országos döntőre a legjobb eredményeket elérők (minden évfolyamról két-két diák) juthatnak tovább.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: