2015-07-02 16:15:57• hírek • Szatmár.ro

A hétvégén utcazenészek lepik el Szatmárnémeti régi főterét

Július 3-5. között, péntektől vasárnapig a szatmári közösség és az idelátogatók egyaránt valóságos zenei wellnessben részesülnek: Szatmárnémeti történelmi városközpontjában öt mini-színpadon 30 zenekar vérpezsdítő muzsikával tölti meg a város szívét.

Butka Gergő főszervező a csütörtök délben megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a háromnapos fesztiválra a számos hazai zenész mellett leginkább Magyarországról és Szlovákiából érkeznek előadók, ám Németországból és Peruból is felcsillan egy-egy zenei különlegesség. Németországból egy páros, Gustav és Gerlinde jönnek az alföldi megyeszékhelyre, akik életvitelszerűen utcazenélnek szerte Európában. Peruból pedig Alex Torres érkezik, hogy megmutassa, milyen az igazi, vérpezsdítő latin muzsika. A zenei verseny 2.000 eurós fődíját a DRÄXLMAIER Group ajánlotta fel.

Akárcsak tavaly, idén is névadó támogatókról lettek elnevezve a fesztivál helyszínei: a Coposu sétányon található a ZES Zollner főszínpad, továbbsétálva a régi központ felé a TransPink színpad, a Vécsey ház előtt az Autonet Group, a park közepén a DRÄXLMAIER Group, míg a csodálatos hangulatú Tűzoltótorony tövében a Kreativ színpad várja a látogatókat.

„A ZES Zollner a régió vezető elektronikai ipari szereplője, több mint 15 éve a szatmári gazdaság egyik mozgatórugója, amely gazdasági szerep mellett a város kulturális életét kiemelt fontosságúnak tekinti. Éppen ezért támogatja azokat a rendezvényeket, amelyek felpezsdítik a város mindennapjait" - emelte ki a rendezvény főtámogatójának képviseletében Kovács Otília.

Bertici Attila mint a rendezvény tehnikai partnere, a Netmusic Group képviselője hozzátette, hogy csapatukkal lehetőség szerint minden olyan projektet támogatnak, ahol valódi zenéről van szó. Éppen ezért természetes dolog, hogy idén is az Utcazene Fesztivál tehnikai partnerei.

A történelmi városközpontban felállított színpadok zenei programja mellett színvonalas produkciók és látványelemek élénkítik meg a város fontosabb tereit: a kolozsvári Famous Dance jóvoltából az európai nagyvárosok közterein is fellelhető élőszobrok és tűzzsonglőrök is elkápráztatják a nézőközönséget. A három helyszínen felállított fröccspontok illetve a rendezvény fiatalos jellegéhez igazodó egyedi készítésű ülőhelyek biztosítják a közönség kulturált és kényelmes kikapcsolódását.

Utcazene Fesztivált tartanak Szatmárnémetiben

A szervezők idén a Visit Satu Mare/Visit Szatmár projekt révén a megyeközpont turisztikai népszerűsítésére is hangsúlyt fektettek: a rendezvény anyagai több nagyváros forgalmas helyeire is kikerültek, a közösségi médiában pedig turistákat idecsalogató anyagokat szórt az Utcazene stáb. A rendezvény helyszínein a projektet népszerűsítő stickerek és képeslapok is kaphatóak lesznek.

A rendezvényt a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület (SZAFKE) szervezi Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalával együttműködésben, de közpénz felhasználása nélkül.

A szatmári Utcazene Fesztivál a kárpát-medencei fiatal magyar zenészek számára remek megjelenési sőt együttműködési lehetőséget teremt, ezt a Bethlen Gábor Alap támogatása tette lehetővé.

Utcazene Fesztivált tartanak Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: