2015-09-16 13:34:17• hírek • Szatmár.ro

A hétvégén tartják az Európai Együttműködés Napját

Kerékpáros kirándulás indul szeptember 19-én Szatmárnémetiből Csengerig, vagy egészen Szamossályiig.

A Szatmár Megyei Tanács által a Facebookra feltöltött program szerint a kirándulók 10 órakor kelnek útra Szatmárnémetiből a Decebal híd lábától. A határ romániai idő szerint 10 és 16 óra között lesz nyitva Csenger és Óvári között.

Az Európai Együttműködés Napja alkalmából a csengeri strandon egy sor rendezvényre fog sor kerülni. Bemutatnak együttműködési projekteket, lesz kerékpáros ügyességi verseny, amelyen a Szatmárnémeti CASCO gyár által felajánlott díjakat lehet megnyerni. Vetés polgármesteri hivatala töltött káposztával, a csengeri önkormányzat almával kedveskedik a résztvevőknek. Kerekasztal-beszélgetést is fognak tartani az alternatív közlekedési formák fontosságát illetően.

Akik hosszabb kirándulásra vágynak, egy összesen további 50 kilométer hosszú körútra is indulhatnak Szamossályiig. Az ottani halastavaknál kialakított kulturált környezetben lesz szalonnasütés, majd visszatérés a Szamossályi-Csengersima-Szatmárnémeti útvonalon. A kirándulás vezetője Vaday-Filep Gyula, egyéb információkért a kerékpáros túrát illetően őt lehet keresni a 0758-435763-as telefonszámon. Az előrejelzés szerint szép, napos idő várható.

Fontos! A határátlépéshez személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges. A kiskorúak (román állampolgárok) csak a két szülővel együtt léphetik át a határt, illetve közjegyzői meghatalmazás alapján. Az előző években a kerékpározni nem óhajtó szülők Óvári vagy Csenger irányából autóval közelítették meg a határt, hogy kiskorú gyermekük határátlépését lehetővé tegyék.

Akik Szamossályi irányába szeretnék folytatni a kirándulást, vegyék figyelembe a kerékpárok közúti közlekedési szabályoknak megfelelő felszerelését (világítás, fényvisszaverő mellény, stb.).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: