2015-08-18 15:19:50• hírek • Szatmár.ro

A hétvégén tartják a szőlő- és borfesztivált Krasznabélteken

Idén harmadik alkalommal tartják meg a fesztivált, rengeteg sztárvendég lép majd fel.

Krasznabéltek település neve már réges régen összeforrt a szőlővel és a borral, nem csoda tehát, hogy a szőlőtermő vidék legfontosabb települése, Krasznabéltek is a természetes nedűkhöz kapcsolta rendhagyó községnapját.

A Krasznabélteki Szőlő- és Borfesztivált idén augusztus 22-23-án tartják, a szőlők és nemes borok mellett pedig igen komoly szórakoztató program várja majd a helyieket, illetve a településre kilátogatókat.

Szombaton, augusztus 22-én délben fúvószenekar és mazsorettek felvonulásával indul a program. A 12:15-kor elhangzó nyitóbeszédeket újra mazsorettek követik: a lengyelországi Krzyzanowice-i mazsorettek mutatják majd meg tánctudásukat a krasznabélteki fúvósok kíséretében. 13:30-tól német, majd magyar néptánc-előadás lesz. A programban fontos szerepet kaptak Krasznabéltek magyarországi testvértelepülései, Nyírbéltek és Ratka is - mindkét település kulturális műsort ad majd elő. 17 órakor Petrica Muresan zenél, majd következik a Ceatara Codrului néptáncegyüttes. Az esti órákban mások mellett Tilinger Attila, Fekete Dávid, Lora és a Mandinga együttes is fellép, éjfélkor tűzijáték, utána pedig utcabál következik - hajnalig.

Vasárnap 15 órakor kabaré-táncokat adnak elő a lengyelországi vendégek, majd a krasznabélteki fúvósok is koncerteznek. A nagy buli vasárnap 19 órakor a Két haverrel indul, majd következnek a Bertici Fivérek, Dinu Iancu Salajeanu, a hab a tortán pedig 22 órától az Irigy Hónaljmirigy zenekar koncertje, illetve Corina fellépése lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: