2016-08-31 13:06:17• hírek • Szatmár.ro

A hétvégén rendezik az idei La Damburi-t

A SamStudia Egyesület ebben az évben is megrendezi a La Damburi Fesztivált, ezúttal szeptember 2-3-án, a már megszokot helyszínen, a szatmárnémeti UFO Parkban (17-es lakónegyed). A fesztivál ez alkalommal is rengeteg fiatalos és pozitív feltöltődést elősegítő programot kínál.

Pénteken, szeptember 2-án 18 órától a Denis Szanto, Nava Mamă, Palma Hills és a Robin and the Backstabbers koncertekkel kedveskednek a szervezők, míg szombton, 3-án szintén 18 órától a Lost Surprise, Estinca, Omu  Gnom és Argatu' koncerteken szórakozhat a közönség.  Hogy a helyi tehetségeknek is teret adjanak, a fiatalok által kedvelt elektronikus zenét szatmári lemezlovasok biztosítják: IrishDub, Bogz, MethodX, Brit, Netscape, Bipolar, Spectrum, Rafa, Rikz és Pumi.

A fesztivál  a kezdetektől támogatja a fiatalok mozgásra nevelését, így nem maradnak el a sportprogramok sem. Lesz labdarúgás és streetball mérkőzés is, ahol a legjobb csapatok a kellemes izomláz mellett díjakkal is gazdagodnak majd.  A sport mérkőzéseken túl a szervezők egy kihívás elfogadására bíztatják a szatmári fiatalokat. A "Király a dombon" kihívás során különféle, jókedvre derítő tevékenységeken vehetnek majd részt.

A fesztivál nem csak a helyi tehetségeket, de a kreativitást is támogatni hivatott, így az ezt célzó foglalkozások is szerves részei a programsorozatnak. Az érdeklődők a kézműves-foglalkozásokat kínáló műhelyeket a fesztivál helyszínén látogathatják majd. Aki megunta ezeket a foglalozásokat, vagy elkészült a műveivel, azok rögtön átélhetik gyermekkoruk legmókásabb játékait ismét, de a felnőttek is nosztalgiázhatnak velük együtt, megmutatva, hogy ki a jobb egyik vagy másik játékban. A környezetvédelmi műhely idén az "UFO Park" projekt része, amelyre a SamStudia Egyesület támogatást nyert a Városi Zöldövezetek projekt révén a Mol Románia és a Polgár-Társ Alapítványtól.

A La Dâmburi csapata ebben az évben több mint 100 fiatal önkéntesből áll, akik együtt dolgoztak azért, hogy színt vigyenek szeretett városunk életébe.

Az esemény számára anyagi támogatást nyújt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmárnémeti Helyi Tanács. Támogató a G.M. Zamfirescu Művelődési Központ és a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság. Kiemelt partner: DRÄXLMAIER Romania

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: