2010-12-05 18:12:05• hírek • Szatmár.ro

A hétvégén járt a Mikulás

A Caritas Mikulása szombat délelőtt az újközpontban várta a gyerekeket, de tiszteletét tette a 15-ös számú óvodában is, ahol a görög katolikus Szent Miklós kicsinyeinek adta át az ajándékokat.

Csütörtökön nyitotta meg kapuit a Szatmárnémeti Caritas szervezet Mikulási Bazára, amelynek keretén belül már december negyedikén maga a nagy szakállú Télapó is fogadta a gyermekeket. A Mikulás délben zsákokkal és két Krampusz társaságában érkezett, az arra járó gyermekek pedig azonnal megrohanták őket.

Néha percekig meg sem lehetett közelíteni a Télapót, a gyerekek annyira szorosan körbevették. A kisfiúk és a kislányok verseket szavaltak és énekeltek a Mikulásnak, aki cserébe édességekkel és játékokkal jutalmazta meg a gyerekeket. Voltak kicsik, akik nyomban a Mikulás ölébe ültek, mások kicsit távolabbról megszeppenve figyelték a piros ruhába öltözött fehér szakállas ajándékozót.


A Mikulás aig látszott ki a gyerekek és szülők gyűrűjéből
A Mikulás aig látszott ki a gyerekek és szülők gyűrűjéből



A hatodik alkalommal megszervezett Mikulás Bazáron a Caritas három faházikóval várta a különleges ajándékok után érdeklődőket. Az itt kapható tárgyakat a szervezet kliensei készítették, a rendezvény vasárnap délután öt órakor ért véget.
Akik pedig itt vásároltak az elmúlt napokban a kisebb-nagyobb emléktárgyak és dísztárgyak közül, jótékonykodtak is, ugyanis a Caritas a bevételt jótékony célokra használja majd.

Mikulás az óvódában

A szatmárnémeti 15-ös számú óvoda görög katolikus Szent Miklós csoportja számára pedig kettős ünnep volt Mikulás, amelyet szombaton délelőtt meg is ünnepeltek a gyerekek.

Tepfenhárt Borbála óvónő húsz vegyes csoportos óvodásával már hetekkel ezelőtt megkezdte a készülődést a rendezvényre, hogy a kicsik majd szebbnél-szebb versekkel, énekekkel köszönthessék a Mikulást.
A Szent Miklós görög-katolikus templom ifjúsági termében aztán szombaton délelőtt tíz órától nagy izgalommal várták a gyerekek a Mikulást. A kicsiknek id. Pallai Béla parókus mesélt a várakozásról, majd pedig egy mesét is megnézhettek a püspök életéről.

Természetesen nem sokkal később megérkezett a Mikulás is, akit a kicsik énekekkel és versekkel köszöntöttek. Az ügyes kis szavalók, éneklők pedig nem távoztak üres kézzel a Mikulás-váró ünnepségről, hiszen mindenkinek hozott ajándékot a Mikulás.


Az óvodásokhoz is elért a Mikulás
Az óvodásokhoz is elért a Mikulás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: