2009-12-21 12:12:55• hírek • Szatmár.ro

A hétvégén is dolgozott a társulat

Lázas munka folyik az Északi színházban: a színészek egyeszerű munkafényben, pólóban, viseltes zakókban próbálnak. El sem hinné az ember, hogy ebből egy színes, csillogó operett lesz!

A színpadon még minden kopottas, szürkés. A színészek próbaruhában, polóban, viseltes zakókban próbálnak. A világítás egyszerű munkafény, a nézőtérről szinte félhomálynak tűnik. Avatatlan szem nem is sejthetné, hogy ebből színkavalkád, csillogó operettvilág kerekedhet.

Pedig a háttérben is folyik a munka, a varroda szintén dolgozik hétvégén is - a Bianca Imelda Jeremias által tervezett több mint félszáz jelmeznek el kell készülnie a főpróbahétig. A próbáról foszlányokban se hallatszik ide az ének - csak a varrógépek zakatolnak, ollók csattognak. A fal melletti fogason már porvédő zacskókban sorakoznak a frakkok, a szabósági bábokon félkész ruhák. Van itt alakuló monarchiabeli egyenruha, estélyi ruha, orfeumi öltözet. Gallérok kerülnek a helyükre, mandzsetták díszítődnek fel, a főtiszti egyenruhákra aranyzsinór kerül. Bár laikus szem nem minden ruha- vagy épp anyagdarabról tudja eldönteni, mi is lesz belőle valójában, itt már látszik a majdani színpadi színpompa.


A háttérben is folyik a munka, a varroda is egész hétvégén dolgozott
A háttérben is folyik a munka, a varroda is egész hétvégén dolgozott


Készülnek a jelmezek, melyek közül néhány igazán aprólékos munkát igényel
Készülnek a jelmezek, melyek közül néhány igazán aprólékos munkát igényel


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: