2013-11-26 18:31:18• hírek • Nagykároly.ro

A hétvégén díjazzák a két legtehetségesebb végzőst

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Maturust Nagykárolyban.

Összesen kilenc - magyar, illetve román tagozatos - végzős diák jelentkezett az idei Maturusra - tájékoztatta hírportálunkat Enyedi Zsolt, az érettségi előtt álló fiatalok iskolán kívüli kulturális, sport és más jellegű tevékenységeit díjazó tehetségkutató vetélkedőt immár 17. alkalommal megrendező nagykárolyi Say-Yes Alapítvány elnöke.

A vetélkedő döntőjét november 30-án rendezik a hagyományokhoz híven a Szőlő úton található Motel étteremben. A diákok által benyújtott dokumentumokat, valamint a fiatalok produkcióit a részrehajlás elkerülése végett ebben az évben is egy neves, nem nagykárolyi szakemberekből álló versenybizottság fogja elbírálni. A vetélkedő fődíjának értéke a tavalyihoz képest nem változott, tehát a magyar, illetve román tagozaton a legértékesebb produkciót előadó diákok közül ketten fejenként 1000 lejt tehetnek zsebre, amelyet a jövőben nemes célokra használhatnak.

Amint arról már beszámoltunk, a tavalyi Maturust a magyar tagozatosok közül Bréda Bernadette, míg a román tagozatosok közül Adrian-George Coşarcă nyerte meg. Bréda Bernadette, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont volt diákja egyházi és szociális tevékenységei mellett a tánc és a könnyűzene terén is meggyőző teljesítményt nyújtott, Adrian-George Coşarcă, az Elméleti Líceum volt diákja pedig a filmművészet, az informatika, az újságírás és az angol nyelv terén alkotott maradandót. A győztesek fejenként 1000-1000 lejt vihettek haza, míg a többi versenyző értékes könyvutalványokat kapott.

Az akkori zsűrit egyébként András Imre, a Közösségért Alapítvány ügyvezetője (Kolozsvár), Chico Vlad, az Északi Színház román tagozatának színésze (Szatmárnémeti), Dorothea Fleiss képzőművész, a D. Fleiss East-West Artists Alapítvány alapítója, egyben elnöke (Stuttgart), Dr. Elena Şorban muzikológus, műfordító, a Gheorghe Dima Zeneakadémia előadótanára (Kolozsvár), valamint Léb Erzsébet bölcsész, műfordító (Budapest) alkották.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: