2020-02-25 11:07:22• hírek • Szatmar.ro

A hétvégén a megyei bajnokságon versenyeztek a szatmári sakkozók

A hétvégén a GM Zamfirescu Szakszervezetek Művelődési Házában került sor a 2020-as Szatmár megyei sakkbajnokságra, amelyen a 14 éves kor alatti sakkozók mérték össze tudásukat.  A három napos klasszikus sakkverseny 7 fordulója után hirdettek győztest.
 


A lányok között 8 éves kategóriában Amalia Zamfirache (LPS) és Nemes Nagy Orsolya (Marosvásárhely) végzett az élen, míg a 10 évesek kategóriájában  Zvenyák Johanna (LPS) első helyezett lett. A 8 éves fiúk versenyében az első helyezett Kovács Ábel (Voința) lett, Kovács Balázs (Voința) és Marcus Geiger (Unio) előtt, míg a 10 éves fiúk között Szegedy Szabolcs (Unio), Andrei-Alexandru David (LPS) és Seletye Dominik sorrend alakult ki az élen, derül ki a Vointa Sportklub közleményéből.
 

A 12 éves lányok között Ioana Dragoș (LPS), Agapia Balaj (Voința) és Cezara Cozma (LPS) végzett az élen, a fiúk között pedig Alexandru Angheluș (LPS) és Alin Ciocârlie (Voința). A 14 évesek között Ștefania Sălăjan (LPS), Lorena Ungureanu (LPS), illetve Denis Pop (Unio) és Benjamin-Sandor Steib (Voința) vette át a trófeát, áll a közleményben, mely az eredmények mellett egy jövőbeli, szatmári vonatkozású sakk-eseményre is emlékeztet. A klub egyik sakkozója, Kovács Balázs ugyanis május 29 és június 8-a között Romániát képviselheti a panamai egyéni iskolás sakkvilágbajnokságon, miután januárban az országos bajnokságon első helyen végzett, ezzel pedig kvalifikációt szerzett a világversenyre is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: