2019-07-05 04:58:33• hírek • Blikk.hu

A héten indul Szabó Győző önéletrajzi filmjének forgatása

A héten indul Szabó Győző azonos című önéletrajzi könyvén alapuló mozifilm, a Toxikoma forgatása.

A film „a drogos alfa-hím és az Istent játszó pszichiáter egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról” szól. Szabó Győző és Csernus Imre küzdelme lesz a főcselekmény. A balhés színész és a pszichiáter a kezelés alatt ráébred mennyi hasonlóság van bennük, hiszen mindketten erősek, lázadók, és hatalmas teljesítménykényszer hajtja őket előre, nem fogadnak el mást, csak a sikert, a győzelmet. Mégis rengeteg mindenben tökéletes ellentétei egymásnak, ez pedig jó pár konfliktushoz vezet...
 

A Magyar Nemzeti Filmalap 370 millió forint támogatást ítélt meg a 2012-es, Toxikoma: tíz év drogvallomásai című könyv alapján készülő projektre.
 

A rendező, Herendi Gábor bővebben beszélt az igazi sztoriról:

Szabó Győző Toxikoma című regénye különösen közel áll hozzám, hiszen a heroinizmusáról szóló személyes történetében magam is érintett vagyok...A Valami Amerika forgatása előtt álltunk, amikor kiderült, hogy Zsámbéki Gábor, a Katona József Színház akkori igazgatója, ahhoz a feltételhez kötötte Győző filmbeli szereplését, ha hajlandó bevonulni és alávetni magát az elvonókúrának. Személyesen konzultáltam dr. Csernus Imrével, hogy vajon Győző egy ilyen megpróbáltatás után hogy tud majd dolgozni. Dr. Csernus megnyugtatott, hogy Győzőnek a munka egyenlő lesz a gyógyulással, nyugodtan bízzak benne. Így is tettem” 
 

Szabó Győző sem hagyhatta szó nélkül az élete legsötétebb korszakáról készülő mozit:

A film a Csernus doktorral a terápia alatt kialakult kapcsolatunk fejlődését fogja bemutatni, ez a kapcsolat a végén egy nagyon jó barátsággá alakult...Izgalmas munka előtt állunk, és bizonyára furcsa lesz majd az életem egy részéről szóló mozit végignézni. Az pedig nagy öröm, hogy Molnár Áron személyében sikerült egy olyan színészt találni, aki rendkívül hasonlít a fiatalkori önmagamra, ezt rögtön észrevettem, már az első közös színházi munkánk során” 
 

Szabó Győzőt Molnár Áron, Csernus Imrét Bányai Kelemen Barna fogja alakítani, a film producerei pedig Illés Gabriella és Herendi Gábor lesznek. A rendező nem más mint, Herendi Gábor, az alkotók közt executive producerként feltűnik maga Szabó Győző is. A Toxikoma a tervek szerint 2020 novemberében debütál a hazai mozikban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: