2012-04-17 08:20:10• hírek • MTI

A hetedik mestere a tizedik útjában

A legutóbbi Bayern-Real összecsapáson Roy Makaay (fotó, fent) azóta is álló BL- rekordot állított fel: 10,2 másodperc elteltével máris betalált Iker Casillas kapujába. Márpedig ennél gyorsabban még nem szereztek gólt a királykategóriában.

Kedden 21:45 órától a Bayern München és a Real Madrid csatájával folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája, ahol már a döntőbe jutás a tét.

Ez a párosítás az egyik legpatinásabb Európában, lévén, hogy a bajorok négyszer, a spanyolok kilencszer nyerték meg a legrangosabb kupasorozatot. A mostani összecsapás egyik pikantériája, hogy a Real hetedik végső diadalát éppen azzal a Jupp Heynckes-szel érte el, aki most a Bayernt irányítja.

A két csapat eddig 18-szor találkozott egymással a BL-ben, vagy jogelődjében, a BEK-ben, s eddig a Bayern 10, a Real 6 sikert könyvelhetett el a két döntetlen mellett. Ami viszont sokat elárul a párharc magas nívójáról, hogy bár finálét sosem játszott egymással a két gárda, de ez lesz az ötödik alkalom, hogy az elődöntőben találkoznak: ebből háromszor a bajorok, egyszer a spanyolok örülhettek. Ugyanakkor a másik négy, nem az elődöntőben vívott, egyenes kieséses párviadalban éppen fordított az arány.

Az a németek mellett szól az első meccs előtt, hogy a Bayern saját közönsége előtt még veretlen a Reallal szemben: 9 meccsből nyolcat megnyert és csak egyszer, még 2004-ben ért el döntetlen a királyi gárda vendégként. José Mourinho, a Real portugál mestere viszont pályafutása második BL-diadalát, az Internazionale vezetőedzőjeként, éppen a Bayern ellen aratta.

A Bayern számára különösen fontos az elődöntő, ugyanis a bajnoki címért folytatott versenyfutást tulajdonképpen elvesztette a Borussia Dortmunddal szemben, mivel nyolc pont a hátránya három fordulóval a Bundesliga vége előtt. Így a BL maradt számára, hogy sikeresen zárja a mostani szezont. Az is plusz motivációt jelenthet a bajoroknak, hogy továbbjutás esetén hazai pályán játszhatnák a döntőt is, mivel az Allianz Arena lesz a finálé helyszíne.

"A keddi meccsen számunkra a tét: mindent vagy semmit - mondta Bastian Schweinsteiger szombaton, a Mainz elleni gól nélküli döntetlent követően. - El kell mennünk teljesítőképességünk határáig és még azon is túl. Nem lesz könnyű, de szurkolóinkkal a hátunk mögött képesek vagyunk rá."

Emilio Butragueno, a Real sportigazgatója arról beszélt, hogy rendkívül nehéz ellenfél lesz a Bayern: "Nagyon sok szempont miatt veszélyes lesz a Bayern, többek között a múltja miatt is. Hatalmas tradíciókkal rendelkező, igazi győztes csapat. Ráadásul idén a BL az utolsó esélye, hogy sikerrel zárja a szezont. Arról nem is beszélve, hogy saját pályáján harcolhatna a döntőben. Egészen biztos vagyok benne, hogy a Bayern a lehető legjobbját fogja nyújtani."

A Real még két fronton harcol, ugyanis a bajnokságban őrzi négypontos előnyét a címvédő Barcelonával szemben, a hétvégén a Sporting Gijón 3-1-es legyőzésével "melegített" a müncheni összecsapásra.

Mindkét oldalon két védekező szakember hiányzik majd a csapatokból: a bajoroknál Daniel van Buyten és Breno, a vendégeknél pedig Ricardo Carvalho és Lassana Diarra sem egészséges.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első meccs:
Bayern München - Real Madrid 21:45 TV2, TVR1
A várható kezdőcsapatok:
Bayern München:
Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger, Gustavo - Robben, Müller, Ribery - Gomez
Real Madrid:
Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Di Maria, Özil, Ronaldo - Benzema
játékvezető: Howard Webb (angol)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: