2014-05-30 17:15:03• hírek • Bertici Kinga

A hét receptjei

Kolbászos, spenótos tortilla

Hozzávalók:

4 burgonya, 3 tojás, 10 dk füstölt kolbász, 1 szál újhagyma, 2 cikk fokhagyma, 10 dk spenót, ½ kaliforniai paprika, só, bors, borsikafű, reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

A hagymát, a paprikát és a fokhagymát megkapatjuk egy kevés olajon, majd megfonnyasztjuk a spenótot. A kolbászt is rárakjuk. A tojást kihabosítjuk, belerakjuk a reszelt burgonyát és rátesszük a spenótra. Lassú tűzön sütjük mindkét oldalát 15-15 percet.


Négy sajtos makaróni csőben sütve

Hozzávalók:

10 dkg bacon szalonna, 1 paprika, 2 zöldhagyma, 10 dkg parmezán, 10 dkg gauda, 10 dkg krémsajt, 10 dkg füstölt sajt, 10 dk vaj, 2 kanál liszt, só, bors, csili, szerecsendió, fokhagyma, ½ l tej, 1 tasak tészta, zsemlemorzsa a szóráshoz

Elkészítés:

A vajból és a lisztből besamel mártást készítünk, majd felöntjük tejjel, fűszerezzük és a sajtokat is belekeverjük. A szalonnát a paprikával és a hagymával megpároljuk kevés olajon. A tésztát megfőzzük, de nem egészen mert a sütőben is fog főni meg.

A szószt a tésztára öntjük, beletesszük egy jénaiba, majd rátesszük a szalonnát is. A tetejére szórunk még egy kevés sajtot és egy kis zsemlemorzsát. 200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.


Mákos guba vanília és mandulalikőrös sodóval

Hozzávalók a gubához:

2 nagyobb kifli, 1/2 liter tej, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 15 dk darált mák, 8 dk cukor, 5 dk porcukor

Elkészítés:

A kifliket hagyjuk kint, szikkadjon meg. A tejet melegítsük fel. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, és adjuk a tejhez. Keverjük bele a vaníliás cukrot is.

A mákot keverjük el a porcukorral. A kerek jénait vajazzuk ki. A kifliket karikázzuk fel, és rétegezzük, amíg tart. Előmelegített sütőben, 170 fokon sussük 1 órát.

Hozzávalók a  vaníliasodóhoz:

2 tojás sárgája, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál finomliszt, 1/2 liter tej, 1 vaníliás cukor, 1/2 dl mandulalikőr

Elkészítés:

Keverjük ki a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjunk hozzá kevés lisztet és a tejet, végül pedig a likőrt, majd sűrítsük be.

Még több receptért látogasd meg a receptek.szatmar.ro receptes oldalunkat.

Bertici Kinga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: