2014-05-23 17:27:23• hírek • Bertici Kinga

A hét receptjei

Pezsgőmártásos karaj fokhagymás burgonyapürével

Hozzávalók:

60 dk sertéskaraj, 4 szelet bacon, só, bors, kevés olaj a sütéshez, 1 hagyma, 2 tk kakukkfű, 1 tk tárkony, 2 dl száraz pezsgő, 3 dl tejszín, 1 ek keményítő

A burgonyapüréhez:

50 dk burgonya, 3 cikk fokhagyma, só, bors, 10 dk vaj, 1 dl tejszín/tej



Elkészítés:

A baconszalonnát feltűzzük a karajra egy fogvájó segítségével. Serpenyőben kevés olajon a hús mindkét oldalát pirosra sütjük. Az elősütés után kivesszük a serpenyőből, félrerakjuk. A megmaradt olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a tárkonyt, majd felöntjük a pezsgővel, beleöntjük a tejet és a tejszínt, sózzuk. Összeforraljuk, majd a keményítőt egy kevés vízzel csomómentesre keverjük és besűrűsitjük vele a mártást. Visszatesszük a karajszeleteket és összeforgatjuk.

A burgonyát meghámozzuk, négybe vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. A vízbe tesszük a fokhagymát is. Ha megfőtt, leszűrjük és hozzáadjuk a maradék hozzávalókat. Habzsák segítségével formázzuk ki.


Chorizos, gombás penne négyféle borssal

Hozzávalók:

10 dk chorizo kolbász, 40 dk gomba, 4 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem, 1/2 csomag színes penne, 2 gerezd fokhagyma, frissen őrölt zöld, rózsa, fekete és fehér bors, só, olívaolaj, kakukkfű, 10 dk mozarella

Elkészítés:

Amíg a penne megfő, a chorizo kolbászt vágjuk fel vékony szeletekre és egy száraz serpenyőben kezdjük el megpirítani egy kevés só és a borsok társaságában, majd adjuk hozzá a gombát is. Amikor már kezd helyenként megpirulni, akkor locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, majd a fokhagymagerezdeket is vágjuk fel vékony szeletekre és adjuk az egészhez.

Felöntjük tejszínnel és keverjük jól át, hogy mindenhol átjárja és pár percig lassú tűzön hagyjuk még a mártást főni.

Nagyjából kész is; húzzuk le a tűzről a serpenyőt és szórjuk meg a kakukkfűvel. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét mozarellával is.


Mandulakrémmel és eperlekvárral töltött kosárkák

Hozzávalók a kosarakhoz:

40 dk liszt, 20 dk vaj, 2 kanál cukor, vanília, citromhéj, 2 tojás sárgája, 2 kanál tejfel

Hozzávalók a töltelékhez:

10 dk vaj, 10 dk cukor, 10 dk mandulaliszt, 1 tojás, vanília, ½ citromhéj, 1 üveg eperlekvár

Elkészítés:

A tésztának valókat összegyúrjuk, kivajazott kosárformába nyomkodjuk.

A mandulalisztet a tojással, a cukorral és a vajjal összekavarjuk, majd hozzáadjuk a vaníliát és a citromhéját. A kosarakat megtöltjük egy kanál mandulakrémmel és egy kanál lekvárral. 180 fokos előmelegített sütőben sütjük kb 20-25 percet.

Eperrel díszítjük.

Még több receptért látogasd meg a receptek.szatmar.ro receptes oldalunkat.

Bertici Kinga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: