2014-04-18 17:34:41• hírek • Bertici Kinga

A hét receptjei

Medvehagymás csalánfőzelék spagettivel

Hozzávalók:

30 dk csalán, 3 kanál medvehagyma, 1 dl tej, 2 szál zöldhagyma, 10 spenótlevél, 3 dl tejszín, 5dk vaj, 1 kanál liszt, só, bors, szerecsendió, 1 csomag spagetti, 1 tojás

Elkészítés:

A spagettit sós vízben megfőzzük. A csalánt és a spenótot leforrázuk. A vajba beletesszük a lisztet, egy kicsit megkapatjuk, rátesszük a hagymát és ezzel is egy keveset sütjük. Felöntjük tejjel. Beletesszük a leforrázott zöldeket és a medvehagymát, majd felöntjük tejszínnel és fűszerezzük. Finomra turmixoljuk. A tojást a tetejére sütjük.


Tökfőzelék

Hozzávalók:

1 kg gyalult tök, 4 kanál liszt, 1 dl olaj, 1 csokor kapor, 6 dl tej

Elkészítés:

Az olajból és a lisztből rántást készítünk, mikor színt kap, felöntjük tejjel. Az abárolt tököt hozzáadjuk lassú kevergetés közben. Mikor felrottyant, befűszerezzük, ízlés szerint sót, borsot adunk hozzá, a végén pedig az apróra vágott kaprot is hozzákeverjük.

Tálaljuk kolbásszal, rántott hússal, sültekkel, fasírttal.


Kovászos kenyér

Hozzávalók:

25 dk fehérliszt, 10 dk rozsliszt, 5 dk zabpehely, 20 dk amaránt (disznóparéj), 20 dk kovász, 5 dk élesztő, csipet só, csipet cukor

Elkészítés:

A liszteket egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Annyi meleg vizet adunk hozzá, amennyit felvesz. 230 fokos sütőben 30 percet sütjük egy olyan edényben, amelynek fedele is van. A héja így jó ropogós lesz.

Még több receptért látogasd meg a receptek.szatmar.ro receptes oldalunkat.

Bertici Kinga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: