2014-02-21 17:52:26• hírek • Bertici Kinga

A hét receptjei

Fürjtojás-falatkák zöldségágyon, szarvasgomba-olajjal meglocsolva

Hozzávalók:

5 db fürjtojás, 1 fehérhagyma, 1 piros kaliforniai paprika, 5 szelet kolbász, 5 bazsalikomlevél, 3 cherry paradicsom, só, bors, 2 kanál szarvasgomba-olaj, vaj

Elkészítés:

A tojásokat tükortojásnak sütjük meg vajon, majd a kettévágott paradicsomokat is hozzátesszük. Egy másik serpenyőben a hagymát, a kolbászt, a paprikát pirítjuk össze. Egy szelet kenyeret felkockázunk (5 kis kockára lesz szükségünk). A kenyérdarabkákra tegyük a tojást, rá a kolbászt majd a bazsalikomleveleket. Mellé pedig a zöldségekből egy-egy kiskanálnyit. A végén az egészet locsoljuk meg szarvasgomba-olajjal.


Kacsamell sáfrányos, zöldséges rizottóval és grillezett paradicsommal

Hozzávalók:

1 kacsamell, só, bors, sáfrány, 1 csésze rizs, 2 csesze víz, ½ kg. zöldborsó, 3 nagyobb paradicsom

Elkészítése:

A kacsamell bőrét vagdossuk be, majd dörzsöljük át a sóval. Serpenyőben süssük elő minden oldalát 2-2 percig. A serpenyőbe ne tegyünk semmilyen zsiradékot, mert a kacsa bőre úgyis sokat kienged. Helyezzük kiolajozott agyagedénybe és 180 fokon, 30 perc alatt süssük meg.

A rizottóhoz a csésze rizst, vizet, sáfrányt, tegyük egy edénybe, majd lassú tűzön főzzük fedő alatt. Ha a vizet beszívta hozzáadhatjuk a zöldborsót is, majd sózzuk, borsozzuk.

A paradicsomokat kettévágjuk, majd grillen megsütjük.


Panforte di Siena

Hozzávalók:

13 dk mogyoró, 13 dk mandula, 5 dk cukrozott narancs és citromhéj felkockázva, 7 dk aszalt sárgabarack, 7 dk kandírozott ananász, 1 narancs reszelt héja, 7 dk liszt, 25 dk méz, 12 dk cukor, 2 ek kakaó, 1 tk fahéj, ¼ tk őrölt koriander, ¼ tk frissen reszelt szerecsendió, ¼ őrölt szegfűszeg, porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

A mogyorót és a mandulát pirítsuk meg, majd daráljuk nagyobb darabokra. Az aszalt gyümölcsöket felaprózzuk. A mézből és a cukorból szirupot készítünk 3 percig forraljuk, majd minden hozzávalót összekeverünk.

160 fokos sütőben 1 órát sütjük. Ha kihűlt, szórjuk le porcukorral.

Jó étvágyat!

Még több receptért látogasd meg a receptek.szatmar.ro receptes oldalunkat.

Bertici Kinga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: