2014-02-14 17:48:42• hírek • Bertici Kinga

A hét receptjei

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

2db vöröshagyma, 1fej fokhagyma, 0,5 l húsleves, 3dl tejszín, vaj, 3 k liszt, 10 dk reszelt sajt, frissen őrölt bors, frissen reszelt szerecsendió, só

Elkészítés:

A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymát apróra vágjuk, majd a fokhagymákat összezúzzuk. A vajon előbb a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és együtt pároljuk egy rövid ideig. Erre jöhet a liszt, amivel lepirítjuk a fokhagyma-hagyma keveréket. Majd a húslevessel és a tejszínnel felöntjük.

Amikor kész a leves az egészet simára turmixoljuk, a fűszerekkel ízesítjük és egy nagyon rövid ideig még visszatesszük a tűzre. Amikor elkészül, lehet hozzá kockára vágott kenyeret pirítani fokhagymás-olívaolajban, a sajtot pedig egyenesen a tányérba szórjuk.



Gombás szűzpecsenye ragu knédlivel

Hozzávalók:

50 dk szűzpecsenye, 15 dk gomba, 5 dk olaj, 3 fej vöröshagyma, bors, só, paradicsom püré, 1 k őrölt kömény, 1 dl száraz vörös bor, 1 k keményítő

Knédli:

50 dk liszt, 5 dk szárított élesztő, 3,5 dl tej, 1 k olaj, csipet cukor.

Elkészítés:

A húst vágjuk csíkokra, és olajon enyhén pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, majd a paradicsom pürét és a köményt. Öntsük fel két deci vízzel és főzzük puhára. Alacsony lángon pároljuk tíz percig, ha már puha a hús, akkor adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és sózzuk meg, valamint fűszerezzük borssal. Végül keverjük bele a keményítőt, ha besűrűsödik kész is.

A knédlihez elkeverjük a lisztet az élesztővel, pici sóval, a tejjel, az olajjal, addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától, majd meleg helyen 35 percig kelesztjük. Cipókat formázunk belőle, rácsra tesszük és megint kelesztjük 15 percet. Ha a párolóedényben elkezd forrni a víz 35 percig gőzöljük.



Barnavajas diós brownie

Hozzávalók:

25 dk liszt, 15 dk cukor, 2 k kakaó, 1 k fahéj, 2 tojás, 15 dk 72%-os csokoládé, 5 dk csokicsipsz, 1 dl kávé, 10 dk vaj, 1 dl tej, 1 cs vaniliás cukor, 15 dk dió

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk és addig tartjuk a tűzhelyen, míg barnára nem változik. A többi alapanyagokat jól összekeverjük, majd a diót is rászórjuk. 170 fokos bemelegített sütőben 25 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Még több receptért látogasd meg a receptek.szatmar.ro receptes oldalunkat.

Bertici Kinga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: