2014-02-07 22:36:00• hírek • Bertici Kinga

A hét receptjei

St. Jacques kagyló tejszínesen

Hozzávalók:

4 db St. Jacques kagyló, 1 dl tejszín, 3 cikk fokhagyma, póráhagyma, ½ dl konyak, 4 szelet gyömbér, só, bors, koriander, citromlé, vaj

 

Elkészítés:

A kagylókat megszórjuk borssal, sóval, citromlével. A gyömbért és a fokhagymát megreszeljük, hozzáadjuk a tejszínt és a konyakot. A póréhagymát apróra vágjuk. Az így kapott fűszeres szószt a kagylóra tesszük. A sütőt felforrósítjuk 180 fokra, kb 20 percig sütjük.

Salátával tálaljuk, a végén újra meglocsoljuk citromlével.


Burgonya gazdagon fokhagymás, kapros szósszal

Hozzávalók:

4 nagyobb burgonya, 20 dk füstölt sonka, 10 dk reszelt sajt, egy csokor snidling, só, bors, 5 dk vaj, 3 cikk fokhagyma, 150 ml joghurt, kapor

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd egy tepsire helyezzük és összenyomjuk. A sonkát egy kevés olajon megpirítjuk, amit aztán a burgonya tetejére szórunk az összevágott snidlinggel együtt. A vajat négybe osztjuk, majd ezt is a tetejére tesszük a sajttal együtt. 180 fokon 25 percig sütjük.

A szószhoz a fokhagymát lereszeljük és egy kis sóval és kevés olajjal kikavarjuk, mint egy majonézt. Hozzátesszük a friss kaprot, majd a joghurtot is.


Epres csokitorta

Hozzaválók:

6 tojásból kakaós piskóta, 5 dl tejszín, 30 dk eper, 2 lap zselatin, 0,5 dl cukorszirup, 2 tábla tejcsoki

 

Elkészítjük:

Elkészítjük a piskótát, kihűtjük, majd ketté vágjuk. A tejszínt felverjük, aztán beletesszük a felaprózott epret és jól összedolgozzuk. A piskótát betöltjük, majd a tetején szétkenjük a közben felolvasztott csokit. Eperrel díszítjük.

Jó étvágyat!

Még több receptért látogasd meg a receptek.szatmar.ro receptes oldalunkat.

Bertici Kinga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: