2014-01-17 17:54:11• hírek • Bertici Kinga

A hét receptjei

Töltött káposzta

Hozzávalók:

1 kg darált hús, 10 dk rizs, só, bors, kevés pirospaprika, tabasko szósz, 1 csokor kapor, szerecsendió, 1 l paradicsomlé, 1 nagy fej káposzta, 1 hagyma

Elkészítés:

Az édeskáposztát megabároljuk sós vízben. Közben megcsináljuk a tölteléket. A darált húshoz hozzátesszük a fűszereket, a hagymát és a rizst. Megtöltjük a káposztákat, szépen kirakjuk az edényt a káposztákkal. Közbe-közbe beleszúrunk egy egy darab kolbászt. A paradicsomlével felöntjük és még teszünk egy kis sót és borsot. A kaprot a tetejére rakjuk. Kb egy óráig főzzük.


Fetasajtos bazsalikomos bundáskenyér

Hozzávalók:

4 szelet rozskenyér, 4 levél bazsalikom, 2 evőkanál fetasajt, 1 kanál tejföl, tojás, tej, só, olaj a sütéshez

Elkészítés:

A fetát villával összetörjük, ha kell, pici tejföllel lazítjuk, megkenünk vele 2 szelet kenyeret, majd bazsalikomlevelet teszünk rá, ráfordítjuk a másik két szelet kenyeret. Kis tejjel felvert, enyhén sózott felvert tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.


Joghurtos málnatorta

Hozzávalók:

4 tojásból csokis piskóta, 9 zselatinlap, 0,5 kg málna, 50 dk vaníliás joghurt, 60 g cukor, 1 reszelt citrom héja, 0,5 l tejszín

Díszítés: 20 dk fondant, 3 k dzsem, 13 dk málna, 10 dk fehércsoki forgács

Elkészítés:

Beáztatjuk a zselatint, pürésítjük a málnát. Hozzáadjuk a joghurtot és a többi alapanyagot, majd a zselatint. Hűtőben hagyjuk, amíg zselésedni nem kezd.

Felverjük a tejszínt és hozzáadjuk a zselés krémet. Tortaformába rakjuk a piskótát, rétesszük a krémet, majd a piskóta másik felét, és hűtőbe helyezzük még 2 órára. A fondantból 2 rudat formázunk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. A torta szélét megkenjük dzsemmel, majd rátesszük a fondant csíkokat. A málnát és a csokiforgácsot rászórjuk.

Jó étvágyat!

Még több receptért látogasd meg a receptek.szatmar.ro receptes oldalunkat.

Bertici Kinga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: