2013-12-13 17:11:15• hírek • Bertici Kinga

A hét receptjei

Habart zöldborsó leves

Hozzávalók:

fél kg borsó, sárgarépa, 6 ek liszt, disznóhús, 4 k tejföl, 2dl tej, 2 tojás, olaj, só, bors, petrezselyem, tárkony

Elkészítés:

Pici olajon a zöldséget, a borsót és a húst megdinszteljük, kb 5 percig, lassú lángon. Levéve a tűzről, a 2 k lisztből, tejfölből, tejből habarást készítünk és csomómentesre kavarjuk. Fűszerezzük. Vízzel felöntjük, majd visszatesszük a lángra, időnként megkeverjük. Forrásnál figyelni, nehogy kifusson. A 2 tojásból és 4 k lisztből nokedlit kavarunk és beleszaggatjuk a levesbe. Felforrás után takarékra tesszük kb fél órára.


Toroskáposzta


Hozzávalók:

savanyú káposzta, disznóhús, fokhagyma, só, bors

Elkészítés:

A savanyú káposztát egy kis olajban és kevés vízzel megdinszteljük. A disznóhúst kockára vágjuk és egy edényben odatesszük sülni, alávágunk fokhagymát, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. Addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Jó étvágyat!

 


Pudingos meggyes sütemény

Hozzávalók:

20 dk margarin, 40 dk liszt, 8 dk porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás, 3 csomag vaníliás pudingpor, 1l tej, 6 evőkanál cukor, 4 ek tejföl, 50 dk kimagozott meggy, 2 dl meggykompót lé, 2 csomag tortazselé

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük.

Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.

Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 fokon. A meggyléből, a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt és lehűtjük.

Még több receptért látogasd meg a receptek.szatmar.ro receptes oldalunkat.


Bertici Kinga


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: