2013-12-06 16:46:45• hírek • Bertici Kinga

A hét receptjei

Tyúkhúsleves

Hozzávalók:

1 kisebb egész tyúk, 25 dk sárgarépa, 10 dk petrezselyemgyökér, 5 dk zeller, 5 dk karalábé, 1 nagy vöröshagyma, 1 édes zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomag petrezselyemzöld, só, egész bors, 2 marék cérnametélt

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg. A tyúkot alaposan mosd meg, és vágd nyolc darabba. A nagyobb zöldségeket is vágd több darabba. A tyúkot tedd fel főni hideg vízben az aprólékkal együtt. Ha felforrt, szedd le a habját. A negyedelt hagymát, a fokhagymát és a borsot kösd egy vászonzacskóba, és tedd a levesbe.

Ha a tyúk félig megfőtt, akkor add hozzá a zöldségeket, és nagyon lassú tűzön párold puhára a hússal együtt. A húst és a zöldségeket szedd ki a levesből, majd a levest finom szűrőn szűrd át. A cérnametéltet főzd meg, majd add a tálba öntött leveshez. A zöldséget és a húst is tedd a tálba.


Töltött paprika

Hozzávalók:

60 dk darált hús, 8 db húsos paprika, 1 fej vöröshagyma, 20 dk házi kolbász, 10 dk rizs, só, bors, pirospaprika, 1 l házi paradicsomlé, 1 csokor kapor, 1 tojás

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, majd levágjuk a tetejüket. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, befűszerezzük és rátesszük a húsra, majd összekeverjük a rizzsel. A keveréket beletöltjük a paprikákba és cserépedénybe helyezzük őket. Ezután öntjük rá a paradicsomlevet, sózzuk, daraboljuk a kolbászt és megszórjuk kaporral. Annyi lével öntsük fel, amennyi ellepi, ha kicsit kevesebb a paradicsomlevünk, akkor kevés vízzel higíthatjuk. Ha felforrt, fedjük le, és kb. 1 órán át főzzük a sütőben 160 fokon.



Kakaókrémes képviselőfánk

Hozzávalók:

2 dl víz, 10 dkg margarin, 20 dkg liszt, 5 egész tojás, 1 mokkáskanál só.
Krém: 4 tojás sárgája, 3 evőkanál cukor, 2 k kakaó, 1 vanília rúd (por vagy aroma is jó, de a legfinomabb természetesen a rúd), 2 dl tej, 250 gr vaj, 2dl tejszín

Elkészítés:

A vízbe beleteszem a vajat és a sót, majd felforralom. Ezután egyszerre beleszórom a lisztet, és addig keverem, amíg össze nem áll. Ha az edény falától elválik, leveszem a tűzről, és állandóan kevergetve kihűtöm. Ezután egyenként belekeverem a tojásokat. Egy habzsákba beletöltöm a masszát és zsírral kikent tepsire, egymástól 3 centis távolságra diónyi gömböket nyomok. Az előmelegített, forró sütőben 10 percig közepes lángon hagyom, majd a hőt mérsékelve, szép sárgásbarnára sütöm a fánkokat. 

A tejbe beletesszük a vaníliarudat, majd 2-3 percig főzzük lassú tűzön. Utána hagyjuk kihűlni. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet és gőz fölött besűrűsítjük. Ha kihűlt, belekeverjük a vajat és a kakaót. Felverem a tejszínt és tölthető is.

Még több receptért látogasd meg a receptek.szatmar.ro receptes oldalunkat.


Bertici Kinga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: