2013-11-22 17:36:07• hírek • Bertici Kinga

A hét receptjei

Sertés májkrém

Hozzávalók:

50 dk sertésmáj, 15 dk vaj + 5 dk a sütéshez, 2 kisebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, szerecsendió, 50 ml konyak, 1 babérlevel, 10 ml sertésalaplé, pirospaprika

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, megpirítjuk benne a ledarált hagymát, majd hozzáadjuk a ledarált májat is.

Felöntjük a leveslével, majd a vajat is rátesszük, befűszerezzük. 10 percet pároljuk egyben az egészet, majd tegyük hűtőbe kb 2-3 órát és tálalhatjuk is!


Sörös csülök lilakáposztával

Hozzávalók:

1 csülök, 4 babérlevel, szemes bors, só, 4 cikk fokhagyma, 1 dl sör


Elkészítés:

A csülköt odatesszük főni a babérlevéllel, sóval, borssal. Miután megfőtt, óvatosan kiszedjük és a zúzott fokhagymával jól átkenjük. 200 fokos előmelegített sütőben sütjük kb 10 percet, majd rálocsoljuk a sört. Szép aranybarnára sütjük.



Párolt lilakáposzta


Hozzávalók:

1 fél lilakáposzta, 1 dl olaj, 3-4 kanál cukor, 2 k őrölt kömény, só, fél citrom leve, vörös bor


Elkészítés:

A káposztát meggyaluljuk, majd az olajat felforrósítjuk és beletesszük a cukrot és hagyjuk, hogy karamelizálódjon meg. A káposztat beletesszük és megkapatjuk, hozzáadjuk a köményt, a citrom levét és sót izlés szerint. Felöntjük a borral és addig pároljuk, míg jó puha nem lesz.


Tiramiszu torta

Hozzávalók:

50 dk mascarpone, 3 dl tejszín, 4 db tojássárgája, 1 fekete kávé, 12 dk porcukor, keserű kakaópor a szóráshoz, egy csepp rumaroma, 6 tojásból kakaós piskóta

Elkészítés:

Lefőzzük a kávét, majd a kettévágott piskótát jól belocsoljuk vele és egy formába tesszük. A mascarponét összekeverjük a tejszínnel, a cukorral, a tojás sárgájával és egy csepp rummal. Rétegezzük a következőképpen: egy piskóta, egy sor krém. Bőségesen megszórjuk szitált keserű kakaóporral. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Még több receptért látogasd meg a receptek.szatmar.ro receptes oldalunkat.

Bertici Kinga

 

 


 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: