2013-11-15 17:46:39• hírek • Bertici Kinga

A hét receptjei


Tárkonyos, habart zöldpaszuly leves

Hozzávalók:

40 dk zöldpaszuly, 1 csokor tárkony, 0,5 l tejföl, 2 db tojás sárgája, 2 ek liszt, 20 dk füstölt sonka, 2 sárgarépa, só, bors


Elkészítés:

A paszulyt sós vízben a tárkonnyal főzzük meg, annyiban, hogy épp csak ellepje. Addig elkészítjük a habarást. A tojást a liszttel kikeverjük, és hozzáadjuk a tejfölt. A sonkát a felszeletelt sargarépával pároljuk meg, adjuk a leveshez. A habarást szűrőn keresztül folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk, fűszerezzük be és főzzük fel. Kész is!


Borban pácolt szűzérme tavaszi zöldségágyon eper szósszal

 

Hozzávalók:

30 dk szűzérme, 3 dl vörös bor, 1 dl oliva olaj, tabasko szósz, só, bors, 3 sárgarépa,1 petrezselyemgyökér, 1 karalábé, 1 sárga és egy piros paprika, 3 cikk fokhagyma, 3 kanál eperlekvár, 50 dk barnacukor, 1 ánizs csillag, fahéj,


Elkészítés:


A húst a vörösborral, a tabaskoval, sóval, borssal és az olivával hidegre tesszük pácolódni legalább 6 órát. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük és a 10 cm-re felvágott húsdarabokat megpirítjuk. Sokat kell forgatni, de ne süssük túl. A bor már megtette hatását ezért jó zamatos lesz. A zöldséget megpucoljuk, hosszúkásra vágjuk és az olajon megpirítjuk.

A szószhoz a cukrot megkaramelizáljuk, majd felöntjük borral és hozzáadjuk az eperlekvárt, az ánizst és a többi fűszert. visszafőzzük mígnem egy elég sűrű szószt kapunk belőle.


Barackos gombóc

Barackos gombócHozzávalók:


1 kg burgonya, 25-30 dkg liszt, 1 tojás, 2 dk vaj, csipet só, sárgabarack, kockacukor, zsemlemorzsa, vaj, porcukor


Elkészítés:


A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt lehéjazzuk és még melegen áttörjük krumplinyomóval, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk a tojást, sót, vajat, lisztet, és jó alaposan tésztává gyúrjuk. Ne legyen túl lágy, de túl kemény se a tészta.

A barackokat megmossuk, és a közepébe 1 szem kockacukrot teszünk.

A tésztadarabokat ellapítjuk, közepére tesszük a fél barackokat, a tészta tetejét összecsippentjük, majd gombócokat formázunk belőle. A gombócokat az enyhén lobogó vízbe dobjuk, amikor feljönnek a víz felszínére még 2-3 percig főzzük. Közben egy serpenyőben vajat olvasztunk, megpirítjuk a zsemlemorzsát rajta. Pirított morzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Még több receptért látogasd meg a receptek.szatmar.ro receptes oldalunkat.

Bertici Kinga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: