2013-11-08 19:58:42• hírek • Bertici Kinga

A hét receptjei



Citromos csirke spenótos rizzsel

Hozzávalók:

1/2 kg friss leveles spenót, 1 bögre rizs, 1 nagyobb fej hagyma, 1 sárgarépa, só, őrölt fekete bors, személyenként 1 tojás, 8 vegyes csirkecomb, 2 kisebb citrom, 3 szál rozmaring, 1 kis pohár fehérbor, 2 ek olívaolaj

Elkészítése:

A spenótot megmossuk, szárát lecsipkedjük.


Egy lábosban sós vizet forralunk, beledobjuk a spenótot, majd kb. 10 perc alatt megfőzzük a leveleket. Lecsepegtetjük, ezután felaprítjuk.


Míg fő a rizs, addig a hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Mikor mindennel végeztünk, nincs más teendő, mint a rizshez hozzákeverni a pirított hagymát, a sárgarépat és a vágott spenótot. Sóval és őrölt fekete borssal fűszerezzük. A tojásokhoz vizet forralunk, teszünk a vízbe egy evőkanál ecetet. Mikor felforrt, óvatosan, egyenként beleütjük a lobogó vízbe a tojásokat. Kb. 2-3 perc alatt készre főzzük őket. Akkor jó, ha a tojás sárgája folyékony marad.


A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A citromot gerezdekre vágjuk, a levét a combokra préseljük. A combokat és a kipréselt citrom gerezdeket egy tepsiben elrendezzük. Felöntjük a borral, megszórjuk a rozmaring levelekkel, majd a tetejükre csorgatjuk az olajat. Sózzuk, borsozzuk, a bemelegedett sütőbe tesszük. Kb. 45 perc alatt szép barnára sütjük.


Kukoricás piskóta sonka krémmel

Hozzávalók:

4 tojás, 3 dk cukor, egy csipet só, egy konzerv édes kukorica, 3 kanál liszt. Töltelékhez: 25 dk sonka, 10 dk vaj, 15 dk mascarpone.

 

Elkészítés:


A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét a cukorral, és a sóval felverem kemény habbá. A sárgáját is kikeverem, majd hozzáadom a többi habot, a kukoricát és a lisztet. Óvatosan dolgozom össze, hogy ne törjem a habot. Vajjal kifújt Zila formába teszem, 180 fokos előmelegített sütőben sütöm kb 20-25 percet.
A töltelékhez ledarálom a sonkát , mixerrel összedolgozom a vajjal és a mascarponeval. Fűszerezem ízlés szerint. 
Ha a piskóta kihűlt, óvatosan leválasztom a formáról.


Habzsák segitségével töltöm ki, különféle zöldekkel díszítem.



Banánkenyér túrókrémmel


Hozzávalók:

1 banánkenyér, 2 evőkanál eperlekvár, 9 dkg átszitált porcukor, 10 dkg tehéntúró

 

Elkészítése:

A túrót burgonyanyomón áttörjük, habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és az eperlekvárt és még egyszer alaposan felverjük. Ha a sütemény kihűlt, a túrómázzal bevonjuk, és barack szeletekkel vagy más lecsepegtetett befőtt darabokkal díszítjük.

 

Még több receptért látogasd meg a receptek.szatmar.ro receptes oldalunkat.

Bertici Kinga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: