2018-12-31 08:36:17• hírek • Satmár.ro

A hét legsúlyosabb decemberi baleset Szatmár megye közútjain

A hideg idő beálltával megszaporodott a közúti balesetek száma Szatmár megyében. Az összefoglalóból kiderül, mely szerencsétlenségek bizonyultak a legsúlyosabbnak decemberben a hónap elejétől kezdve.

December 4-e, Alsószopor:

 

 

Komoly baleset Alsószopor területén: még a motorkerékpár is kettétört

 

Súlyos közlekedési baleset történt kedd délután Alsószopor területén. Úgy tudni, a motoros ittas volt.

 

Az elsődleges információk szerint a motorkerékpárt vezető középkorú férfi túl gyorsan hajtott az eső áztatta úton, meggondolatlansága pedig balesethez vezetett. Felborult, a kétkerekű szó szerint kettétört, maga a férfi pedig az árokban landolt. A baleset során motoros több súlyos sérülést is szerzett, de állapota szerencsére stabil, további orvosi kezelések céljából kórházba szállították.


A rendőrség nyomozást indított az ügyben. Az már biztos, hogy a férfi ittasan ült motorra, leheletében ugyanis 0,60 mg/l alkoholkoncentrációt mért a szonda. 

 


 

December 13-a, Kismajtény:

 

 

Tragikus baleset: szénné égve találták meg a sofőrt 

 

Tragikus események színhelye volt a 19-es jelzésű országút Kismajtényhoz közeli szakasza szerdán, a késő esti órákban. Egy személyautó és egy kamion ütközött össze, egy ember életét vesztette.

 

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője által közölt információk szerint az autó egyelőre tisztázatlan körülmények között áttért a szemközti sávba és frontálisan nekihajtott egy kamionnak. Az ütközés ereje akkora volt, hogy a kocsi szinte bepréselődött a több tonnás monstrum alá. Mindkét jármű azonnal kigyulladt. A 112-es segélyhívót tárcsázó szemtanú bejelentésében elmondta, egyik járműből sem szállt ki senki az ütközést követően.


A helyszínre egy feszítővágós egység, egy tűzoltókocsi és két SMURD-rohamkocsi érkezett ki. A személyautó teljesen kiégett, a sofőrnek már csak az elszenesedett testét találták meg. A kamion fülkéjét is elemésztették a lángok, a járművet vezető 35 éves sofőrnek azonban szerencséje volt, sikerült kimenekülnie. Bár a férfi nem sérült meg komolyabban, további orvosi vizsgálatokra kórházba szállították. Az elhunyt férfi azonosításán még dolgoznak, a rendőrség pedig nyomozást indított a baleset részleteinek tisztázása érdekében.

 


 

December 14-e, Sárközújlak és Avasújváros között

 

Újabb halálos kimenetelű autóbaleset történt Szatmár megyében

 

Alig pár nappal azt követően, hogy egy mindössze 20 éves fiú életét vesztette egy frontális ütközés során, újabb halálos baleset történt péntek délután Szatmár megyében!

 

A Román Rendőrség arról értesítette hivatalos honlapján az autósokat, hogy a 19-es jelzésű országúton, Sárközújlak és Avasújváros között közlekedési baleset történt. Egy személyautó és egy áruszállító furgon frontálisan rohant egymásnak, az ütközés következtében mindkét sofőr életét vesztette. A rendőrségi információk szerint mások nem utaztak az érintett járművekben! A helyszínelés miatt az érintett útszakaszt lezárták.

 

A forgalom 18 óra körül indult be újra. Meg nem erősített információk szerint egy 22 és egy 48 éves férfi vesztette életét a balesetben, mindketten Máramaros megyeiek. Egyelőre nem tudni, miként történt az incidens. A rendőrség vizsgálata továbbra is folyik.

 


 

December 20-a, Érkávás és az Érmindszent között

 

Újabb halálos baleset történt Szatmár megyében

 

Tragikus események színhelye volt szerda éjszaka az Érkávás és az Érmindszent közti útszakasz, egy fiatalember halálos baleset áldozata lett.

 

Az elsődleges információk szerint a 20 éves nagykárolyi sofőr egyelőre tisztázatlan okok miatt elvesztette autója felett az irányítást, majd az út menti árokba borult. A BMW-ben négyen utaztak: hárman könnyebb sérülésekkel megúszták, őket mentővel szállították kórházba. A sofőr azonban nem élte túl a balesetet, sajnos a mentősök hiába próbálkoztak az újraélesztésével.

 

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, pontosabbat csak ennek lezárta után lehet mondani.

 


 

December 22-e, Biharfélegyfáza és Remetemező között

 

 

Autóbalesetet okozott egy részeg, egy gyermek is ült az egyik kocsiban

 

Autóbaleset történt péntek éjjel a DJ193-as jelzésű úton Biharfélegyfáza és Remetemező között. Az egyik járművet egy ittas vezette.

 

Előzetes információink alapján az alkoholos befolyásoltság alatt álló férfi elvesztette az uralmát az autó felett és áttért a másik sávba. A helytelen manővernek köszönhetően a részeg sofőr kocsijával egy másik autónak ütközött.

 

A bal sávban a KRESZ szabályzatának megfelelően közlekedő gépjárműben egy család ült a 8 éves gyermekével. A helyszínre érkezett több mentőegység is, hogy az esetleges sérülteket elsősegélyben részesítsék. Az ütközés következtében szerencsére senki nem sérült meg.

 

A rendőrség munkatársai eljárást indítanak a részeg sofőrrel szemben ittas vezetés miatt. Ha a másik sofőr nem lett volna extrém elővigyázatos, akkor most még egy halálos balesetről olvashattak volna.

 


 

December 25-e, Szatmárnémeti

 

 

Baleset a Károlyi úton: nem marad áldozat nélkül az idei ünnepi időszak sem

 

December 25-én történt a sajnálatos eset Szatmárnémetiben, a Károlyi úton.

 

Előzetes információink szerint karácsony napján véres baleseti helyszínre érkeztek ki a rendőrök, egy gyalogost elgázoltak. Az illető az esti órákban, 20:30 környékén az út szélén sétált, amikor egy személyautó elütötte.

 

A DN19-es jelzésű főút szélén, a Hanul lui Ion étterem közelében történt a szomorú esemény. A 44 éves férfi nem viselt fényvisszaverő ruházatot. Az autósok számára így nagyon nehezen észrevehető az útszéli gyalogos. Az Opel Corsa típusú gépjárművet vezető 35 éves hölgy sem vette észre az áldozatot és telibe találta. Az ütközés után a sérült az útpadkára sodródott.

 

A Megyei Mentőszolgálat emberei a helyszínre siettek, de már nem tehettek semmit a gyalogosért, aki az ütközés következtében vesztette életét. A közlekedésügyiek és a bűnügyi nyomozók is megérkeztek, megkezdték a nyomozást, hogy megállapíthassák a pontos történteket.

 


 

December 27-e, Szinérváralja (nem Szatmár megyei, de súlyos)

 

 

Autójával egy ház falában végezte a bikszádi 19 éves fiatal

 

A karácsonyi időszakban egyre több a halálos balesetek száma. A 19 éves fiú sem úszta meg élve a szerencsétlenséget.

 

Előzetes információink alapján december 27-e hajnalban történt az eset a DN1C jelzésű úton Szinérváralján. Egy bikszádi fiatal vezette a Volvo márkájú személygépjárművet, mely Szatmárnémetiből Nagybánya felé tartott.

 

A körülmények még nem tisztázottak, de annyit megtudtunk, hogy a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett egy jobb kanyarban és elhagyta az úttestet, keresztülhajtott egy kerítésen és bedöntötte a ház falát. Sajnos semmit nem tehettek már a fiatalért. Az ütközésben rögtön életét vesztette.

 

A rendőrök szerint az illetőnek korábban elvették a jogosítványát és most nem lett volna szabad vezetnie. Az egyenruhások folytatják a vizsgálatot az ügyben.

 

 


 

Vigyázzunk magunkra és egymásra az utakon! Soha nem lehetünk elég óvatosak. Teljen a jövő év kevesebb balesettel és több örömmel!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: