2015-11-22 11:24:25• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Németh Nikoletta: Tisztelt doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy a hónaljárokban mitől alakul ki vízhólyag szerű valami olyan mintha lógna a bőr kis borsó nagyságban és tele van folyadékkal. Fájdalmas majd ugye az ott kidurran és sebes lesz.

Dr. Láng László: Sok mindenről lehet szó: herpes fertőzésről, verejtékmirigy gyulladásról stb. Csak orvosi vizsgálat alapján megállapítható, hogy mi az elváltozás oka.

Kérdezz Dr. Láng Lászlótól ide kattintva!


Krisztina: Tisztelt Doktor Úr! Kislányom lábain semmilyen eltérést nem láttak az ortopédián a kötelező vizsgálaton, amire a stabil járás kialakulása előtt  vittük. Most 2 éves 3 hónapos és járás közben a bal lábfejét kissé befelé fordítva teszi le. Vigyük újra vizsgálatra? Mit tudunk addig is tenni? (elég hosszú időre kapunk időpontot) Milyen cipőt ajánl? A 4 éves, egészséges lábú kislányommal szintén állandó bajban vagyok cipővásárláskor. Azt a tanácsot kaptuk, hogy puha legyen a talpa, de kemény a sarka a cipőnek ami eddig rendben is lenne, de üzletben nem találok ilyet, főleg nem téli csizmában. Ha nyilvánosan nem is, de privát levélben tudna nekem gyermekcipő márkát ajánlani? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát! További szép napot, üdvözlettel, Krisztina

Dr. Szatmári Lajos: Krisztina, a kislánnyal gyógymasszázsra lehet menni és a cipő legyen magasszárú, bokán felül, a talp nem számít. Ezt hordjon a nagylány is.

Kérdezz Dr. Szatmári Lajostól ide kattintva!


Márk: Pendriven van egy Linux operációs rendszer (lubuntu), bekapcsolás után nem mutatja az asztalt.

Dobos Attila: Kedves Márk! Ha a pendrive-ra van telepítve a linux, lehet, hogy serült valami a fájlrendszerben, driver probléma, stb. Szerintem egyszerűbb, ha újratelepíti, illetve ha futtatja a telepítőt, lehetőség van az operációs rendszer javítására is.

Kérdezz Dobos Attilától ide kattintva!


Polimer: Kedves Csilla! A kipréselt must erjedését Uvaferm PN /hidegtűrő/ tip.élesztővel indítottam be. A fermentáció már lezajlott, a kóstoláskor a borokon kesernyés utóízt érzek. Lehet az élesztő következménye, milyen kezelést tanácsol? Még nincs lefejtve!

Serli Csilla: Fejtse le és kénezze meg, majd várjon 10-12 napot  és jelezze, ha továbbra is gond van.

Kérdezz Serli Csillától ide kattintva!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: