2015-11-15 08:59:51• hírek • Szatmar.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Melinda: Tisztelt Dr. úr, a 7 hónapos kisfiam pucusán le van ragadva a bőr (nem szakadt fel a bőr), szűköcske a rés a végén. A kérdésem az lenne: Műteni kell és ha igen milyen kortól? Válaszát előre is köszönöm.

Dr Szatmári Lajos: Melinda, a fütyit ebben a korban békén kell hagyni. Egy éves kor után húzogatni kell fürdetés után, egyszer egy héten.

Dr. Szatmári Lajostól ide kattintva kérdezhetsz!


Mihály: Tisztelettel köszöntöm! Kérdésem a következő: switchen szeretnék leosztani egy routert és egy személyi asztali pc-t, lehetséges ez? A felállás a következő lenne: adva van egy OTG-modem az Rcs-Rds szolgáltatótól - ezutan szeretném a modem>Lan1-es-portjára kötni a switchet. A switch Lan1-es lenne internet a modemből, Switch Lan2-es indulna a router felé, Switch Lan3-as indulna a PC-felé. Tudnillik az Rds a modem Lan1-es portját aktiválta csak, és azt szeretném elkerülni, hogy a PC a netet ne routeren keresztül kapja, hanem direktben. Megoldható a gondolatmenetem, már olyan értelemben, hogy a dolgok a fentiek elmondása után működjenek is? Ha nem jó, kérnék szépen tanácsot, hogy tudnám kivitelezni, hogy a pc-m az OTG-modem után direktben kapja a netet és a router is tudja osztani a mobil alkalmazások felé, ne fuggjön a pc a routertől. Válaszát előre is köszönöm.

Polgár Csongor: Igazi kihívás megérteni a gondolatmenetét, de megvan a megoldás! Éspedig egy router, jó minőségű, ami ki tudja szolgálni a PC-t vagy akár többet is és mobil eszközöket is. Egy időben nem lehet csatlakozni a routerrel és egy PC-vel az rds-hez, mivel csak 1 csatlakozást enged, amúgy (OTG) az On the Go USB-hez van köze, a jó megnevezés Gipon (rds modem). A Switch-es megoldás működik, már én is próbáltam, de értelmetlen és macerás csatlakoztatni a gépet meg a routert külön-külön. Ha a PC-n van program, amit szeretne elérhetővé tenni kívülről routeren keresztül, akkor az csak pár kattintás kérdése és működik tökéletesen.

Például egy TPlink TL-WR1043ND, ami úgy 180 ~ 250 ron között mozog, akár 850Mbps sebességre is képes WAN-LAN (NAT) ami bármilyen PC-t kiszolgál maximálisan és 10-15 Wifi felhasználót is úgy, hogy nincs sebesség-probléma. Ha pedig kell port forwardot alkalmazni, egyszerű, a neten rá lehet keresni, pár kattintás és már nem is szűri meg a PC futó programot, lehet kívülről elérni probléma nélkül.

Ez egy standard, ha több eszközt akarunk csatlakoztatni az internetre egy internetelőfizetésről:  Modem > Router > LAN , minden más csak improvizáció és nem garantált, hogy stabilan fog működni.

Polgár Csongortól és Dobos Attilától ide kattintva kérdezhetsz!


István: Kedves Csilla! Azt szeretném megtudni, hogy mi lehet az oka, hogy 4 hét után is még mindig teljes gőzzel tart az erjedés. Lehet valami probléma, esetleg mi a teendő ez esetben?

Serli Csilla: Előfordul, hogy még dolgozik, de teljes gőzzel? Kóstolja meg, kíváncsi vagyok az ízére és a tárolás körülményeire. Milyen volt az alapanyag?

Serli Csillától ide kattintva kérdezhetsz!


Gábor: Kedves Román József! Segítséget szeretnék kérni, mert morog a 8 hónapos cane corsónk, ha evés közben ott vagyok mellette, vagy ha el akarom venni a tálját. Próbáltam már egy-két dolgot. Pl: kézből etettem, oldalára fektettem, ha morog, leszidom, először én eszem a táljából. Esetleg a falkavezérséggel van a probléma? Segítő válaszát előre is köszönöm.

Román József kutyakiképző lektor: Kedves Gábor! Talán pont fordítva kellene csinálni! Nem fenyíteni azt a kutyát forgatva össze-vissza stb. A morgással csak jelez és ez természetes! Nincs köze az összes többi feltételezett problémához, ne érezze magát a kutya fenyegetve és kész, az élet minden területét beleértve! Tanulmányozza a clicker tanítási módszert és nagyon sok minden pozitív irányba fog változni!

Román Józseftől ide kattintva kérdezhetsz!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: