2015-10-04 11:08:43• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Apuka: Kedves doktor úr! Milyen betegségre utal a fogyás? 10 hónapja kezdtem fogyni, most már 15 kg-ot fogytam. Mindenféle vizsgálaton voltam már a gyomor a végbéltükrözéstöl az összes UH vizsgálatig. A torkom is nagyon fáj és alig van már hangom. Mi lehet a gond? Köszönöm.

Dr. Láng László:
Tovább kell keresni a fogyás okát - esetleg cukorbetegség, pajzsmirigy túltengés vagy számtalan más betegség szerepelhet okként a fogyásban.

Kérdezd Dr. Láng Lászlót ide kattintva!


Éva: Üdvözlöm! Fél évvel ezelőtt Bechterew-kórt diagnosztizáltak nálam, melyet számos vizsgálat előzött meg. A sacrum MRI sacroileitist igazolt, erre hónapokig kellett szednem Seractilt (400 mg). A kérdésem: milyen időközönként javasolt egy újabb MRI vizsgálat elvégzése? Ez fontos lenne a gyógyszerszedés miatt is, illetve mivel külföldön élek, ezért szeretném kiszámítani, hogy mikorra foglaljak időpontot MRI-re, mivel csak pár havonta tartózkodom otthon néhány napra. A legutóbbi MRI vizsgálat 2014. novemberben készült. Köszönettel! V.Éva

Dr. Borz Tibor: Amennyiben az állapota nem rosszabbodik, fölösleges megismételni az MRI-vizsgálatot.

Kérdezd Dr. Borz Tibort ide kattintva!


Palkó: Tisztelt Csilla! Kérdésem: Úszófedeles tartálynál, az úszófedélre helyezett kis üvegben lévő kénből a tartály levegőjén keresztül képes a bor felvenni a ként? Várom válaszod! Üdvözlettel: Palkó.

Serli Csilla: Az úszófedeles tartályok elméletileg légmentesen zárnak, ennek megfelelően nehezen tudom elképzelni, hogy a bor felveheti a ként.

Kérdezd Serli Csillát ide kattintva!


Petra: Jó estét kívánok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy én már együtt vagyok a barátommal lassan másfél éve és nem mutat be az anyukájának meg a tesóinak meg ilyenek. Ha hívja az anyukája, távol megy tőlem, hogy ne halljam meg. Mostanában állandóan dolgozik és alig foglalkozik velem. Mindig azt mondja, hogy fáradt. Tud esetleg valami tanácsot adni?

Borsi Zsuzsa:
Azt javaslom tisztázzák ezt minél hamarabb és állítsa kész tények elé. Kérjen tőle valami előrelépést. Ha pedig nem tesz semmit, akkor az azt jelenti számára ez a kapcsolat nem elég fontos és el kell gondolkodnia a jövőjüket illetően. Legyen határozott és kitartó!

Kérdezd Borsi Zsuzsát ide kattintva.


Norbert: Jó napot! Vettem egy új laptopot - asus x451mav - windows 8.1 van rajta. Azt vettem észre, hogy néha kattog meg serceg a hdd, ez normális? Olyankor újra szoktam indítani és megszűnik a kattogás, vagyis most mégsem szűnt meg újra csinálja. Mit tegyek, vigyem vissza?

Dobos Attila:
Kedves Norbert! A HDSentinel nevű programmal kellene megnézni, hogy ír-e hibát a HDD-re. Ha igen, érdemes garanciáztatni, de óvatosan, ha fontos adatok vannak a gépen, mindenképp mentse le, mert a szervízben valószínűleg minden adatot törölni fognak a gépről.

Kérdezd Dobos Attilát ide kattintva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: