2015-08-01 12:42:53• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Edit: Tisztelt Doktor Úr! Egy évvel ezelőtt egy influenzaszerű fertőzést követően, a legyengült immunrendszerem miatt övsömör alakult ki. Az időben elkezdett acyclovir kezelés következtében néhány hét alatt lezajlott az akut szakasz, de a jobb lábam térdtől az ujjvégekig mérsékelten, de állandóan zsibbad, a kifogástalan vérkeringés ellenére. A Milgamma gyártójának forgalmát már lassan mérhetően megnöveltem, de ez sem segített... Önnek van valami ötlete? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Edit

Dr. Láng László:
Neurológus kellene tisztázza, hogy valóban az övsömör szövődménye miatt zsibbad a jobb alsó végtag. Amennyiben igen, gyógyszeres és fizikoterápiás módszerrel lehet próbálkozni, ezt neurológus vagy rehabilitációs szakorvos javasolhatja.

Kérdezd Dr. Láng Lászlót ide kattintva!


Alpár: Kedves Csilla, kérdésem az lenne, hogy ha Tannisol szert teszek a borba akkor ténylegesen leállítja-e a bort? Nekem a célom az lenne, hogy a bor ne dolgozzon tovább, viszont tudjam palackozni kisebb-nagyobb edényekbe.


Serli Csilla:
Halottam erről a készítményről, ha jól tudom tablettaként forgalmazzák. Csak olyan szerekkel kapcsolatban tudok nyilatkozni, amiket használtam. Ezt sajnos nem.

Kérdezd Serli Csillát ide kattintva.


Melinda: Tisztelt Doktornő! Homeopata doktort keresek a tesvéremnek aki sajnos depressziós, nem tud koncentrálni, odafigyelni dolgokra... Jár egy orvoshoz aki gyógyszereket ír fel már lassan 2 éve nem sok sikerrel. Most februárban abbahagyta a gyógyszerek szedését az orvosnő utasítására, de sajnos egy hónap múlva rosszabb lett. Testvérem 37 éves, egyedülálló, szüleimmel lakik. Sajnos nagyon visszahúzódó, még mikor kisebbek voltunk nem volt ennyire, mindig ment játszani a szomszéd gyerekekkel. De a katonaság után sokat jártunk ki nagyszülőkhoz, és imádot ott lenni, de ez megváltozott. Az apukánk alkoholista, sajnos nagyon agresszív ember. Két éve (de lehet hogy hamarabb) kezdődött, munka után hazament evett és beült a szobájába nézte a falat vagy a haját dörzsölte. Eleinte nem tűnt fel, de egyre sűrjebben csinálta majd éjjelente nem aludt, reggel hamarabb elment dolgozni, ha szóltunk hozzá röviden válaszolt és ennyi. Nem ült le közénk, hanem a szobájába ment. Egyik nap amikor felkelt, anyuék beszéltek hozzá, de vagy nem beszélt vagy igen-nem válaszokat adott a kérdésre. Én férjnél vagyok és vidéken lakom, sajnos ide se jön ki, hiába hívjuk. Az unokatesvéreméknél imádott lenni, oda se járt az utobbi 10 évben csak ha valami esemény volt. Ha van valami esemény, ő félrevonul és ott elvan. Nagyon szeretnék segíteni neki valahogy, mert nagyon jó fiú, csendes és ő is megérdemli a boldogságot. A munkahelyén is nagyon szeretik és ők is mondták, hogy nagyon megváltozott. Nem tudom, hogy a homeopata segítene rajta vagy egy pszihológushoz kellene járjon, akivel kibeszélje ezeket a dolgokat. Nagyon szépen köszönöm a segitséget!

Dr. Szatmári Anamária: Kedves Melinda. Homeopátiával az embert kezeljük, az ő fizikai, mentális és emocionális alkatával. A beteg is benne kell legyen a konzultációban, mert nélküle nem lehet. Sok kérdésre őszintén kell válaszolnia ezért lehet nem elég egy alkalommal találkozni. Beszélje meg testvérével és ha benne van, csak akkor kell orvoshoz fordulni. Amúgy semmi értelme. Váradon konzultál Dr. Baba, aki véleményem szerint nagyon tapasztalt szakember. Minden jót kívánok.

Kérdezd Dr. Szatmári Anamáriát ide kattintva!


László: Tisztelt Doktor Úr! 15 hónapos lányunk járása - futása - eddig tökéletes volt. Reggeltől-estig tudott jönni-menni, nagyon aktív. Áprilisban 9.6 kg 74 cm volt, most 10,52 kg 80 cm. Egy hete kapta meg a 15 hónapos oltásokat. Pár napja viszont a térdei mintha nem bírnák el vagy fáradt lenne, néha össze akarnak csuklani, viszont nem foglalkozik vele, nem fáj semmije. A szandálját sem nőtte még ki és mezitláb is csinálja! Segítségét, válaszát előre is köszönjük!

Dr. Szatmári Lajos: Kedves László, az egyensúlyérzék ebben a korban még nem tökéletes és ezért történik.

Kérdezd Dr. Szatmári Lajost ide kattintva!


Attila: Helló, érdeklene, hogy az új Windows 10-ről mit kell tudni? Tényleg ingyenesen lehet majd használni ezt az operációs rendszert, vagy ez csak valami reklámfogás? Köszönöm segítségüket!

Dobos Attila: Az ingyenes Windows csak mese. Az első évben ingyenesen térhetnek át azok, akik rendelkeznek érvényes licensszel (Windows 7 vagy 8, 8.1), illetve egy évig biztosan használhatják illetve áttérhetnek/frissíthetik rendszerüket rá azok is akik netán kalózverzióval rendelkeznek, persze némi korlátozással: Pl. nem lehet háttérképet cserelni, személyre szabni.

Kérdezd Dobos Attilát ide kattintva!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: