2015-07-25 11:11:01• hírek • Szatmar.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Angi: Szia Cristian. Fogyni szeretnék legalább 10 kg-ot. Ismerőseim a Herbalife-ot ajánlották. Tudsz erről valamit? Mi a véleményed ezekről a készítményekről?

Cristian Simon - Helló, nem rossz, de nem is valami híres, inkább scitec vagy biotech usa-t próbálj.

Simon Cristiantol ide kattintva kérdezhetsz!


Gállné Somogyi Éva: Tisztelt Doktor úr! Az 5 éves kislányom minden étkezés után hányingerre panaszkodik. Mi lehet ennek az oka? Az óvoda indulásakor kezdődött. Az oviban a csoportjába bekerült egy autista gyermek, aki egész nap sikít; kiabál; ordít; csipkedi; üti; fellöki a gyerekeket válogatás nélkül. Sajnos az én gyermekem is sérült már meg általa. Szinte mindennaposak ezek a konfliktusok. Lehetséges, hogy ez is hozzájárul az állapotához? Az oviba mindig hányingerrel indulunk, de az ovinak már három hete vége és a tünetei nem szűnnek. Mit tegyek?

Dr. Láng László: Érdemes lenne megvizsgáltatni a gyermeket: általános vizsgálat, hasi ultrahang, labor vérvizsgálat, illetve külön széklet parazitológiai vizsgálat, valamint a Helicobacter pylori baktérium teszt is szükséges lehet. Ha megszűnt az ovi és a panaszok továbbra is fennállnak, kevésbé valószínű ( bár nem kizárható) , hogy pszichés okai lennének a panaszoknak.

Dr. Láng Lászlótól ide kattintva kérdezhetsz!


Melinda: Kedves Román Úr! Nagy segítségre lenne szükségem, 7 hónapos kan rottweilerem nem hajlandó a szabadban végezni a dolgát! A házban végzi minden alkalommal, szerencsére van egy kis pelenka, amire pisikál. Sokat van kinn az udvaron, napi 4-szer is sétálunk! Próbáltam felszedni a pelenkát, de úgyis oda piszkított! Egész napra is elvittük már, de semmi sem történt! 12 órát képes volt tartani és amikor haza jöttünk, gyorsan rohant és elvégezte a dolgát! Kipróbáltam már néhány terméket is, ami állítólag szagokat fed el, sajnos nem működött! Ebben kérném a segítséget, köszönöm előre is.

Román József kutyakiképző lektor: Kedves kutyás! A probléma tipikus, összetett , egyben pedig nagyon sok adatot nem ártana ismerni egy konkrét profil alkotáshoz, de addig is egy lehetséges próbálkozás lehetőség: A pelenkát azonnal meg kell szüntetni, új bioritmust kell alkotni (mikor egyen, mikor aludjon, mikor játszik ,mikor stb...) rendszeresen minden nap kötelező három séta szabadon, póráz nélkül. Szigorúan betartandó!!!,és kicsi trükközés: Kb. 3-4 napon keresztül max. 1 hét benn a lakásban teljesen korlátozzuk le az életterét, nincs játék, nincs akár kaja sem, csak kint, kivisszük etetődobozban, stb. (bezárni nem érdemes, csak úgy korlátozzuk le, hogy mi is ott vagyunk - és utána kint jöhet a nagy szabadság, ellazulás - tehát a kötelező 3, minimum 1-1,5 órás !!!!! sétán kívül akár még 6-8-szor is levihetjük minimum 30 percre a szoktatási időszakban, tehát 3-4 nap, egy hét. A pisis pelenkát ne dobjuk el, hanem jelöljünk ki vele 2-3 pisilő helyet kint, aminek irányába csak úgy szépen a háttérből csak arrafelé sétálunk - köztudott, hogy a szag könnyen kiváltja az ürítő reflexet!!)

Román Józseftől ide kattintva kérdezhetsz!


Károlyi Lászlóné: Tisztelt Doktor Úr! A lordozis csökkent. Thoracolimbalisan mérsékelt kyphotikus hajlat látszik. Az alsó thoracalis discusok degeneráltak, a határoló zárólemezek finoman egyenetlenek. a conus az L:I. csigolya felső zárólemezéig ér, jellegzitása megtartott. A lumbális discusok degeneráltak. Az L:I: discus dorso-mediálisan kissé előboltosul, apósubligamenter degeneráltfragmentum látszik, ami kissé cranial felé mozdult. A foramenek szabályosak A többi lumbaris discus számottevő mértékben nem haladja meg a csigolya peremét, érdemi gyök compressio foramentálisan nem látható. Kiszakadt fragmentum nincs, spinalis csatorna szűkület nem látható. Előre is köszönöm válaszát.

Dr Borz Tibor: Nagy baj nincs, de ennél többet csak fizikális vizsgálat alapján lehetne mondani.

Kérdezd Dr. Borz Tibort ide kattintva!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: