2015-03-22 12:53:35• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Dani: Tisztelt Doktor Úr! Felfedeztem egy csomót a hónaljamban, elkezdett fájni. Leginkább akkor fáj, amikor 90 foknál magasabbra emelem a kezemet, meg akkor is amikor egyenesen a testemhez szorítom. Kívülről nem lehet észrevenni csak tapintásra. Ön mire gyanakszik, rosszindulatú vagy csak izumhúzódás lehet? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Láng László: Így, a leírás szerint inkább verejtékmirigy gyulladásra gondolok, de biztosat csak az orvosi vizsgálat alapján lehet mondani.

Kérdezd dr. Láng Lászlót ide kattintva!


Marika: Kedves Renáta! Most, a tavasz kezdetén milyen szerrel lehet lepermetezni az örökzöldeket - fenyő,tuja? A másik kérdésem: van egy szivarfám aminek a kérge igen erősen válik le. Azt mondják ez komoly betegséget takar. Tudna valamit javasolni hogy esetleg meg lehetne menteni? Válaszát köszönöm.

Portik Renáta: Üdvözlöm! Az örökzöldeket mi ellen akarja lepermetezni? Észlelt betegséget, kártevőt? A szivarfának a polifág eper-pajzstetű a károsítója, de mások a tünetei, mint amit Ön leírt. Mindenképp vigyen egy mintát növényegészségügyi szereket forgalmazó üzletbe, hogy láthassa egy szakember.

Kérdezd Portik Renátát ide kattintva!


József: Tisztelt doktor úr! Azért írok önnek, hogy a 10 hónapos kisfiam a bal lábát néha ferdén rakja ami akadályozza a járásban, bár csak segítséggel tud lépkedni és a bal lábán a belső felénél a nagylábujj mellet van egy kis gödör ami a másik lábán nincs ott egyenes a nagylábujj és a talp közötti rész. Mi lehet a gond? Igényel valami kezelést vagy elmúlik majd?

Dr. Szatmári Lajos: Kedves Jozsef, igen, igényel valamit az Önök részéről: turelmet:). Az egyensúlyérzék 2 éves kor körül valósul meg és azok a kis hepe-hupák a lábon a zsírszövet miatt vannak.

Kérdezd Dr. Szatmári Lajost ide kattintva!


Marika: Jó estét, először is azt szeretném megtudni, hogy mi okozhatja a test bizsergését és a hőingadozást? Először fordult elő (férfinél).

Dr. Borz Tibor:
A panaszai feltehetőleg nem mozgásszervi eredetűek.

Kérdezd Dr. Borz Tibort ide kattintva!


Iza: Hol kapok Izabella nevű szőlőoltványt?

Serli Csilla:
Tisztelt Hölgyem! Az Izabella nevű szőlőfajta a direkttermő fajták közé tartozik. Sajnos ennek a fajtának a telepítését már nem engedélyezik. Gondolom szereti a fajta gyümölcsét és ezért szeretne telepíteni, vagy hagyománytisztelet miatt. Mivel kiszorult a termesztésből, szerintem nem fog találni. Amennyiben leírja, hogy mi az elvárása egy fajtával kapcsolatban, szívesen ajánlok más, engedélyezett fajtát.

Kérdezd Serli Csillát ide kattintva!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: