2015-03-08 16:14:21• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Anna: Tisztelt Doktor úr! Ez a harmadik napja, hogy bárányhimlős vagyok, és olyan problémám lenne, hogy bár a szememen nem látok hólyagot, időről időre, naponta kb 4-5-ször, elkezd vagy az egyik, vagy a másik, olykor mindkettő szemem viszketni, ami egyre erősödik, majd a végén már inkább ég, szúr, közben ugye könnyezik a szemem, és ez 1-2 perc alatt lezajlik, a szemem tiszta vörös, és "ömlik" a könnyem. Majd elmúlik és semmi baja. Ez normális himlősen? Válaszát köszönöm!

Dr. Láng László: Kérdés, hogy a tünetek összefüggnek-e a himlővel, vagy esetleg allergiás ok van a háttérben?  Szemészeti vizsgálat választ adhat erre a kérdésre is.

Kérdezd Dr. Láng Lászlót ide kattintva.


Ica: Vásároltam egy magastörzsű rózsatövet, aminek a törzshossza 32 cm. Azt szeretném megkérdezni, hogy fog-e növekedni a törzshossza vagy magasabb törzset kell vásárolnom ahhoz, hogy fa magasságot érjen el? Válaszát előre köszönöm.

Portik Renáta: Üdvözlöm. A 32 cm törzshosszú rózsa az „divatnövény" és úgymond szobanövényként árusítják a hipermarketben. Az igazi, kertbe ültethető magastörzsű rózsa már 125 cm törzsre oltott (plusz korona) rózsafa.
Egyiknek sem növekszik már a törzse. Két különböző növényről beszélünk. „Fa" magasságot már maga a 125 cm-es ér el.

Kérdezd Portrik Renátát ide kattintva.


Anita: Kedves Szabó Arnold! Apukámnak történt egy balesete Magyarországon, ahol ő nem volt hibás. Egy romániai rendszámú mikrobusz rohant bele előlről. A City Insurance biztosítónál van biztosítva a balesetet okozó mikrobusz. Apukámnak az autója nagyon tönkrement, allítólag nem érdemes megcsináltatni, hanem a biztosító fizetne egy pénzösszeget. Kérdésem, hogy ezt az összeget mi alapján fizeti? Az auto egy 5 éves VW Passat. És mikorra lehet erre az összegre számítani? Már 3 hónapja történt a baleset, a jegyzőkönyvet 2 hete vittük el a City Insurance-hoz. Köszönöm!

Szabó Arnold: Kedves Anita! Erdeklődését köszönöm, olvasvan az esetről egyből ismerős lett, mert pár napja beszéltem az édesanyjával telefonon és elég részletesen elmagyaráztam a lehetőségeket és szeretném megkérni, hogy esetleg az információkat elmondhatná szemelyesen önnek is, mert leírvn elég hosszadalmas és lehet nem lenne elég érthető. A helyzet az, hogy nem igazán jó biztosítóról van szó és hosszadalmasnak igerkezik a kárrendezés.

Kérdezd Szabó Arnoldot ide kattintva.


Olga: Tisztelt Doktor Úr! Előre is köszönöm a válaszát! RMN coloana lombo-sacrata fara contrast: L1-L2,L2-L3,L3-L4:fara hernii de disc;gauri de conjugare permeabile cu AP de 0,52 cm.Canal lombar cu AP de 1,22 cm.Articulatiile interapofizare posterioare de aspect imagistic normal.L4-L5 hernie discala postero-laterala cu stenoza recesului lateral si a gaurii de conjugare stanga. Canal lombar ingustat secundar cu AP restant de 0,77 cm.L5-S1; modificari Modic 2 de conversie grasoasa de platouri vertebrale asociat cu un prolaps discal global pana la nivel foraminal bilateral cu atingere radiculara L5 bilaterala. Artroza interapofizara posterioara incipienta bilaterala.
Van-e gyógymód erre, vagy műteni kell? És milyen súlyos?

Dr. Borz Tibor: A súlyosságot a panaszok és a tünetek határozzák meg. Adott esetben műtét nélkül is vagy esély a gyógyulásra.

Kérdezd Dr. Borz Tibort ide kattintva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: