2015-02-08 13:26:20• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Bandi: Kedves ügyvédnő! Meg szeretném tudni, hogy pontosan hány részre osztódik a nagybácsi öröksége, akinek nem volt felesége, gyermeke. A nagybácsinak volt 3 testvére és ezek gyermekei kérik az örökséget. A nagybácsi egyik testvérének van 2 gyermeke a másik két testvérnek 1-1 gyermeke. Az örökség 3 egyenlő részre osztódik a 3 testvérnek, vagy 4 egyenlő részre a testvérek gyermekeit véve tekintetbe?

Gittinger Orsolya: Az örökség három egyenlő részre osztódik, az örökhagyó testvérei között. Az ő gyerekeik csak azt a részt kaphatják, amire az elődjük jogosult volt. Tehát ha egy gyermek maradt, akkor az kap 1/3-ad részt, ha pedig két gyermek, akkor az 1/3-ad rész kettőbe oszlik ismét.

Kérdezd Gittinger Orsolyát ide kattintva!


Fruzsi: Tisztel Doktor Úr! Egy hónapja szedem a scipa antidepresszáns-t és szorulásom is lett időközben. Nagyon nehezen tudok wc-re menni, az erőlködöstél érezhetek nyomást a végbelem mellett még pár napig, vagy valami más bajom lenne. Olyan mintha beütöttem volna kicsit, vagy gyenge izomlázam lenne ott. Nem fájdalom csak bizonyos mozdulatoknál pl. ha felállok, vagy oldalra lépek egy tompa nyomást érzek, vérzést nem tapasztaltam. Ez nagyon rendellenes? Esetleg rák? Köszönöm előre is válaszát! Üdvözlettel: Fruzsina.

Dr. Láng László: A székrekedést ajánlatos étrendi rostdús táplálkozással, sok mozgással  rendezni. A végbél körül kialakulhat repedés esetleg aranyér vagy lokális gyulladás- ezt csak orvosi vizsgálattal lehet tisztázni.

Kérdezd Dr. Láng Lászlót ide kattintva!


Edina: Azt szeretném tudni, hogy van egy egyéves ecetfám és mikortól lesz rajta az a kónuszos alakú termés? Köszönöm a válaszát!

Portik Renáta: Üdvözlöm! Az ecetfa - Rhus typhina - először apró, zöldesfehér virágokat kell hozzon nyáron, amelyekből a nőivarú egyedeken kifejlődik a piramis alakú termés. Ehhez nőivarú és hímivarú példányokra is szükség van.

Kérdezt Portik Renátát ide kattintva!


Réka- Evelyn: Tisztelt Doktor Úr! Kicsi lányom 1 éves és kb. mióta felállt egyedül és megkapaszkodik valamibe akkor lábujjhegyen jár. Mikor fog elindulni egyedül ha lábujjhegyezik? Aggódnom kéne vagy kinövi és meddig normális ez a járás???

Dr. Borz Tibor: Még 2-3 hónapig nem kell aggódni. Ha a panaszok továbbra is fennállnak, keressen fel egy gyermekortopédiában jártas szakorvost.

Kérdezd Dr. Borz Tibort ide kattintva!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: