2014-11-30 15:51:28• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Kata: Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy ha a számítogép előtt ülök, kb. egy orát, vagy csak fél orát, és oyan rosszul vagyok tőle, hogy nyomást érzek a nyakamon, vagy a nyakam fölötti fej részemen, és olyan érzésem van, hogy ha nem hagyom abba a gépezést végem lesz. Légszomjam van, meg most már egy hete meg nem szűnő kellemetlen érzés, hogy a nyakam ha alszom nem tudom hova tegyem. Ha oldalra hajtom a fejem úgy sem kényelmes, ha egyenesen előre, úgy sem, ha fentebb polcolom akkor sem. Sehogyansem tudom kényelmesen elhelyezni, olyan mintha húzodna vagy fáradt lenne. Ön szerint ez lehet a szemtől, hogy a szemeim nem birják a gépezést, esetleg szemüvgre lenne szükségem? Másképp a szememmel jól látok. Várom válaszát!

Szatmári Annamária: Kedves Kata! Nagyon furcsa szimptómákat ír le és igazság szerint nem igazán tudok mit válaszolni. Szerintem egy szemvizsgálatot el lehetne végezni, hogy kizárják egy esetleges szemüveg szükségletét. Azon kívül próbáljon meg pár napig nem gépezni és megfigyelni mi történik a szimptómákkal. Próbáljon meg pihenni, aludni, esetleg a szabadban több időt eltölteni és kerülje a streszes szituációkat.
Ha ezek után is maradnak a panaszok, forduljon a háziorvoshoz egy konzultációért. Minden jót kívánok.
Szatmári Anamária

Kérdezd Dr. Szatmári Anamáriát ide kattintva!


Andrea: Kedves Doktor Úr! Nem tudom, jó helyen kérdezek-e, de látom, hogy Ön tényleg válaszol. 16 hós kislányom 4 hónapos kora óta folyton beteg az őszi-tavaszi időszakban, miután ovis testvére van. Rendkívül nehezen viseli a fogzást is. Sokszor és hosszan-akár 7-8 napig is lázas, mikor fogzik és elkap hozzá valamit. Már tömérdek lázcsillapítot beadtunk neki és többször kapott antibiutikumot is. Főleg Nurofen kúpot adtam, mert attól van tényleg jobban. De már nagyon aggaszt, hogy ennek ilyen mennyiségben milyen mellékhatása van? Olvastam valahol, hogy a nurofen is károsítja a bélrendszert. Önnek mi a vélememénye? Mit lehet ilyenkor tenni?

dr. Láng László: Gyakori probléma a visszatérő légúti fertőzés gyermekeknél. Fül-orr -gégész kellene megnézze a gyermeket, hogy nincs-e orrmandula túltengése. Általános immunerősítőként szóba jöhet Echinaceea vagy más  gyógynövény kivonat kezelés ( a gyógyszertárakban kapható olyan, amit egy éves kor felett is lehet alkalmazni). A nurofen lázcsillapító, amennyiben csak lázas alkalmanként használják, nem lesz gond belőle. Lehet váltogatni Paracetamol készítménnyel is (kúp vagy oldat). A háziorvos kell megítélje, mikor van szükség antibiotikum adásra is. Tisztelettel,
dr. Láng László

Kérdezd Dr. Láng Lászlót ide kattintva!


Éva: Kedves Renáta! Szeretném megkérdezni, hogy 2 évvel ezelőtt ültetett ligustrum sövényem alsó része az idén kora ősszel sárgulni kezdett. Vízhiány nem leet, mert gondosan öntözöm növényeimet. A szomszéd keritése mellé ültett sövény (ami nem ligustrum) viazont fertőzött, mert sokat kinlódik vele. Lehetséges, hogy az én sövényemet is megfertőzte? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Portik Renáta: Üdvözlöm! Ez természetes folyamat az alsó levek sárgulása, nincs miért aggódnia.

Kérdezd Portik Renátát ide kattintva!


Anyuka: Tisztelt doktor úr! Budai Levente István anyukája vagyok. A kisfiam két hónapos sérv és hasműtéte volt a fiamnak, és tornagyakorlatokat írtak elő neki amikor hazaengedtek minket. De a gyermek most esett át a műtéteken, a kérdésem pedig az lenne, hogy mennyi idő múlva lehet elkezdeni a gyakorlatokat? Mert én elkezdtem most 18, 19 és 20-án a gyakorlatokat. Nem lesz ettől semmi baja? Mert csak most olvasttam utána, hogy csak kesőbb lehetne elkezdeni és félek hogy baja lesz tőle :(. De ugye nem lesz?

Dr. Barcza Dániel: Kedves Anyuka! Ezt egy gyereksebésztől kellene megkérdezni.

Kérdezd Dr. Barcza Dánielt ide kattintva!


Bogi: Helló! Zsírpárnáimat szeretném ledadni és lapossabb hasat szeretnék. Milyen diétát és edzéstervet ajánlanál?

Simon Cristian: Helló, legalább heti 5 edzést ajánlok, ami főleg kardió-edzés legyen. A diéta magas fehérjebevitelen, alacsony zsír és szénhidrát-bevitelen alapuljon. Este 6 után nincs szénhidrát-bevitel, csak fehérje. Sok sikert!

Kérdezd Simon Cristiant ide kattintva!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: