2014-11-23 01:15:41• hírek • Szatmar.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Evelin: Jó Napot Kedved Doktor Úr!! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy inkább a téli időszakban köhögök , nem sűrűn, általában este vagy reggel jön rám a köhögés és ilyenkor nagyon de nagyon viszket a hátam.. És az oldalam felső része..És olyan, mintha "belülről" viszketne ..ritkán a köhögéshez társul nyák, amit felköhögök, és ez átlátszó, de sűrű. És ha köhögök, ingere,l hogy még köhögnöm kell. Túl párás a környezetem vagy mi okozhatja ezt? Mitől lehet ez? Már tart egy jó ideje ez. Köszönettel : Evelin

Dr. Láng László: Tisztelettel ajánlanám egy tüdőgyógyászati vizsgálat és egy allergológiai vizsgálat elvégzését- szóba jöhet még egy fül-orr-gégészeti vizsgálat elvégzése is.

Kérdezd Láng Lászlót ide kattintva!


Teri: Tisztelt Doktor Úr! Anyukámnak 2 napja volt csípőprotézis műtéte, azzal minden rendben van. Ma sétáltatták először, ami nagyon jól ment. Viszont a vérnyomása annyira ingadozik, hogy többször elájult. Mitől van ez az ingadozás? A gerincbe adott érzéstelenítéstől esetleg? Vagy a 2 és fél napos mozdulatlan fekvéstől? Még most is csak háton fekhet. Műtét előtt vérnyomáscsökkentőt szedett. Normális dolog ez? Ilyenkor mi a teendő? Köszönöm válaszá.

Dr Borz Tibor: Az említett panaszokat okozhatja akár a műtéti vérzést követő vérszegénység is. Amennyiben ez kizárható, belgyógyász-kardiológus hivatott a vérnyomás-ingadozásokat kezelni.

Kérdezd Dr. Borz Tibort ide kattintva!


Jani: Szeptemberbe szüreteltem . 230 liter mustom lett. Cukorfok:13-as lett, ezért tettem hozzá 20 kg cukrot forrás után is, de savanyú maradt. Mit tehetnék vele? Válaszod előre is köszönöm.

Serli Csilla: 13 cukorfokkal nem szabad leszüretelni, legalább 15 fok kellett volna. Most így utólag nem érdemes csinálni vele semmit, esetleg még meglehet próbálni a házasítást.

Kérdezd Serli Csillát ide kattintva!


Sándor: Kedves Renáta! Az lenne a kérdésem, milyen módon tudnánk korlátozni egy diófa gyökérzetének növekedését. A fa a szomszédunké, az átlógó ágakat levágja, "csak" az óriási gyökérzet nyomja el a mi dísznövényeinket, veszélyezteti a házunkat. Válaszát előre is köszönöm.

Portik Renáta: Üdvözlöm, Nem tudok konkrét választ adni Önnek ebben az esetben. Vannak mechanikus módszerek (pl.10-es fúróval belefúrnak a gyökerekbe és oda fecskendezik a glifozát tartalmú szert, vagy mást), de én ennek nem vagyok híve, hogy ilyen tanácsokat adjak, mert mégiscsak „élő" fáról beszélünk.

Kérdezz Portik Renátától ide kattintva!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: