2014-10-12 10:15:46• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Márti: Jó napot kívanok doktornő! Tanácsot szeretnék kérni férjemmel kapcsolatban. Férjemmel már 5 éve élünk együtt, van egy két és fél éves kisfiunk. Férjemnek - mint kiderült - nagyon pszihopata hajlamai vannak, ugyan szakembernél még nem voltunk. Amit szeretnék kérdezni: itthon a családi mindennapokban hogyan kezeljem? Következő kérdésem, hogy örökölhető-e? Nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel: Marti

Borsi Zsuzsa: Először is egy pontos diagnózist kellene felállítani a férje esetében. Nem tudom pontosan milyen a viselkedése, de lehet más problémáról is szó. Sajnos ha valóban pszichopata a férje akkor nagyon fontos lenne a kezelés, ami hosszú és nehézkes, mivel általában a pszichopata nem látja be, hogy gond van vele.
Ha a vislekedés nem is örökölhető, a gyermek ugyanazt a mintát sajátítja el, amit szüleitől lát, ez pedig nem más, mint az erőszakos, érzelmeket figyelmen kívül hagyó, agresszív viselkedés.
Borsi Zsuzsa

Kérdezd Borsi Zsuzsát ide kattintva!


Erika: Tisztelt doktor úr! Már nagyon régóta, már legalább 1-2 éve fedeztem fel az alkaromban kis csomókat, göböket, szám szerint hármat. Nem nőlnek vagy fájnak,  csupán ott vannak. Nem mentem orvoshoz velük, gondolván: biztos csak valamilyen zsírcsomó, vagy hasonló. Mintha két oldalt a nyakamon is éreznék két kis csomot, olyan borsónyi nagyságú mind. Kérdésem a következő lenne. Nekem pajzsmirigy alulműködésem van. Gyógyszert szedek rá: Euthyrox 50-et, valamint selenium ACE100-at. Lehetséges, hogy a pajzsmirigy alulműködésem miatt alakultak ki ezek a csomók? Rászántam magam és orvoshoz is fogok fordulni vele, de gondoltam megkérdezem itt is, hogy lehetnek ezek rosszindulatú elváltozások? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Láng László:
Mindenképpen forduljon orvoshoz- a szakvizsgálat, a laborvizsgálat és ultrahangvizsgálat segít felfedni a csomók természetét.
Tisztelettel: Dr. Láng László

Kérdezd Dr. Láng Lászlót ide kattintva!


Barbara: Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapja lettem figyelmes arra, hogy ha egy bizonyos pontot megnyomok a gerincemen, inkább közvetlenül mellette és csak a jobb oldalon, akkor erős fájdalmat érzek. Egyébként a fájdalmat nem érzem, kicsit húzódik a hátam, amit az ülőmunkának tulajdonítottam. Amit még észrevettem, hogy ha lassan húzom végig az ujjam azon a szakaszon, akkor nem erős a fájdalom, csak olyan érzés, mintha húzódna a hátam. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet az oka ennek a tünetnek, tudom, hogy látatlanba nehéz válaszolni, de milyen lehetőségek vannak Ön szerint? Köszönöm!

Borz Tibor:
Panaszait valamilyen gyulladásos folyamat okozhatja, aminek hátterében degeneratív elváltozás állhat.
Borz Tibor

Kérdezd Dr. Borz Tibort ide kattintva!


Anett: Tisztelt doktor úr! Másfél éves kisfiamnak zoldgally törés van a csuklóján. Először nyitott gipsze volt 1 hétig, majd zárt gipszet kapott, viszont ez elég vékonyka, olyannyira, hogy meg is repedezett teljesen, szinte puha, mert ugyebár ő ugyanúgy használja a kezét, mint amin nincsen gipsz, igénybe van véve. Nem tudom, hogy át kellene gipszeltetni vagy tart eleget így is? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Szatmári Lajos: Kedves Anett, maradhat a rögzítés, de nem kell többet mind két hetet tartani.
Dr. Szatmari Lajos

Kérdezd Dr. Szatmári Lajost ide kattintva!


Viktor: Kedves Csilla! Két hete szombaton szüreteltem kékfrankos szőlőt. 50 l. leengedtem, hogy rosé-t készítsek, szép lassan forr, de ma megnéztem, és zavaros volt. Kérdezném ,hogy ez normális, kell-e beleraknom valamit vagy várjam meg míg leforr, és akkor fejtsem meg és rakjak bele ként? Előre is köszönöm. Üdv. Viktor

Serli Csilla: Varja meg mig kiforr, es utana jol irta le mit kell tegyen.

Kérdezd Serli Csillát ide kattintva!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: