2014-08-30 18:09:56• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Gabriella: Tisztelt Doktor Úr! Az év elején szültem első gyermekemet, gyönyörű életerős "nagy fiúnak" adtam életet. Igaz az ötödik hónaptól vettem észre mert erős testalkatú vagyok. Szoptatok, négy hónapig nem volt menstruációm elmentem orvoshoz nem mutatta ki hogy terhes vagyok. Azt mondták hogy ez normális. Most két hónapja rendszeresen megvan a menstruációm. Teszt is negatív volt kétszer is. Súlygyarapodásom sincs sem a terhességre utaló jelek sem jelentkeztek. Menjek el orvoshoz mert lehet hogy megint terhes vagyok?

Dr. Láng László: A terhességi tesztek a terhesség 3-ik hetétől megbízhatóan jelzik a terhesség fennálltát. A leírtakból arra következtetek, hogy nem valószínű a terhesség megléte. Ha kétségei vannak, forduljon nőgyógyászhoz.

Tisztelettel
Dr Láng László

Dr. Láng Lászlótól ide kattintva kérdezhetsz.


István: Kedves Renáta, szeretném megkérdezni, kb. mennyibe kerül egy 300 nm-es kert füvesítése, illetve tuják ültetése (kb. 20 tuja)?

Portik Renáta: Üdvözlöm! Minden árajánlat egy előzetes megbeszélést előz meg. Hozzávetőleges irányárakat sem közölhetek, (mert ez egy nyilvános oldal), de ha elküld egy árajánlatkérést az office@gardendesign.ro ra, válaszolok. Füvesítésnél magvetésre vagy gyepszőnyegre gondolt, (talajfeltöltés szükséges-e? Terület letisztított-e az építkezés utáni törmelékre gondolok), a tujáknál a következő méretek közül melyk jöhet? Thuja occ. Smaragd 80-100, 100-125, 125-150, 150-175, 175+ ? Öntözve hogyan lesz a fű és a tuja?
Portik Renáta

Portik Renátától ide kattintva kérdezhetsz.


Eszter: Tisztelt Zsolt! Az én kérdésem az lenne hogy az én kislányom 2 éves volt júniusban és nagyon szeretne lovagolni. Ezalatt azt értem hogy most voltunk lovardában minden lovat akit lehetett megsimogatott a pónit ölelgette és végül fel is ült rá de csak pár kép erejéig de azóta is vissza akarna menni a lovakhoz, hogy Ő megy vele. Azt tudom hogy 6éves kor alatt a konkrét lovaglás még nem jó nekik, de olyan lehetőség van a lovardákban hogy heti rendszerességgel kimenni csak hogy egy kicsit a lovakkal lehessen tudja mit szabad tennie és mit nem és esetleg pár percet felülhessen egy pónira? Nem vad az állatokkal erre nagyon oda figyeltünk mindig, nem üti és nem nyúzza Őket, mindig nagyon óvatos és csak tényleg simogatja, meg puszilgatja Őket, ezért is kérdezem hogy erről mit gondol érdemes e ilyen szinten próbálkoznunk. Szeretném ha tudná hogy hogyan kell a lovakhoz közelednie és hogy mit jelent esetleg hogy gondoznia kell,csak nem tudom hogy ilyen lehetőség van e. Előre is köszönöm válaszát! Szép napot! Üdv. Eszter

Dumitrán Zsolt: Kedves Eszter! Örülök,hogy ilyen ügyes gyermeke van, biztosra vehetjük, hogy lesz lovas utánpótlás. Természetesen, ha találnak olyan lovardát, ahol van megfelelő ló és megfelelő szakember, akkor el lehet járni hetente, vagy akár gyakrabban is. Ha van lovastorna foglalkozás az mégjobb, nagyon jól fejleszti a gyermek készségeit. De mégegyszer hangsúlyozom, legyen megfelelő ló és szakember.
Üdvözlettel
Dumitrán Zsolt

Dumitrán Zsolttól ide kattintva kérdezhetsz.


Tamara: Kedves Erika. Önnek mi a véleménye az online nyelvkurzusokról? Ön szerint mennyire lehetnek ezek hatekonyak?

Schmidt Erika: Kedves Tamara, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy saját tapasztalatok alapján beszélhetek, mert én is próbálkoztam már online nyelvtanfolyammal. Nekem tetszett. Hasonlóan a hagyományos nyelvtanfolyamokhoz, több tényező befolyásolja a tanulás eredményességét. Az online megoldás sikere, úgy gondolom, leginkább a tanulni vágyó hozzáállásától függ: mennyire kitartó, motivált, következetes. Nyilván sokat számít a tanfolyam jellege is: mennyire felhasználóbarát, vagyis érthető, érdekes, illetve milyen mértékben alkalmas minden képesség (írott/olvasott szövegértés, írásbeli/szóbeli kommunikáció) fejlesztésére. Sok esetben nem kínálnak lehetőséget a saját gondolatok megfogalmazására szóban és/vagy írásban. Vannak persze kivételek is, például a ProLearning online nyelvtanfolyamok (www.prolearning.ro), itt minden tanulónak lehetősége van a kapcsolattartásra egy kísérő tanárral is a közvetlen kommunikáció érdekében, ami nyilván fokozza a tanulás hatékonyságát.

Üdvözlettel,
Schmidt Erika

Schmidt Erikától ide kattintva kérdezhetsz.


Tomi: Kedves Tímea! Érdeklene, hogy a Solarex Toursnál lehet-e informaciókat kapni, esetleg foglani az őszi kedvezményes román tengerparti nyaralásokra? Köszönöm segítségét

Tóth Tímea: Jó napot kivánok! Vannak akcióink a Román tengerpartra, a "Litoral pentru toti" csomagokat is értékesitjük, igy várjuk irodánkba, hogy válasszuk ki az Önöknek leginkább megfelelő ajánlatot.
Üdvözlettel
Timea

Tóth Tímeától ide kattintva kérdezhetsz.


Daniella: Kedves Ügyvédnő! Közös megegyezéssel beadtuk a válást a férjemmel. Házasságunk ideje alatt vásároltunk telket, építettünk házat. Közös megegyezéssel én maradok a két gyerekkel a házban, a férjem elköltözik. (ez nincs papíron, csak szóban megegyeztünk) Kérdésem az lenne, hogy a válás után is közös tulajdon marad a ház is meg a telek is?? Egyikünk se tudja eladni a másik tudta nélkül?? Mit tehetek, ha meggondolja magát és vissza akar jönni? Válaszát előre is Köszönöm!

Gittinger Orsolya: Mindenképpen keressenek fel egy kollégát, és vessék papirra a megállapodásukat, mert az csak akkor lesz érvényes, a törvény által elismert. A kolléga majd elmagyaraázza ennek formai követelményeit, meg az anyagi vonzatát is, ami elkerülhetetlen, mivel ingatlanról is szó van, aminek a megosztását telekkönyvezni kell (tehát vagy birűsági végzés szükséges, ami jóváhagyja a felek megállapodását, vagy pedig közjegyzői okiratba kell foglalni a megállapodást).
Persze, az is lehet egy megoldás, hogy marad a közös tulajdon, csak meg kell állapitani a tulajdonrészeket, meg hogy ki használja a jövőben az ingatlant. 
Gittinger Orsolya

Gittinger Orsolyától ide kattintva kérdezhetsz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: