2014-08-24 09:34:20• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Andris: Tisztelt szakértő! Érdeklődnék, hogy léteznek-e valamiféle kezelések, amik csökkentik az erős izzadást? Akár gyógyszeres kezelés is szóba jöhet. Köszönöm segítségét

Szatmári Anamaria: Kedves Andris! Elnézést a késői válaszért. A nagy melegen már túl vagyunk. De ha nem csak a nagy melegben izzad -mint mindenki - akkor homeopátiás kezeléssel lehetne próbálkozni. A szent Antal Klinikán megtalál minden szerdán, előzetes programálással.
Szatmári Anamaria

Szatmári Anamariától ide kattintva kérdezhetsz.


Lori: Tiszteletem! Egyetemet végző, értelmiségi családból származó férfi vagyok. Gyerekkoromban sem és a későbbiekben sem ért semmilyen különösebb lelki probléma. Kiegyensúlyozott élettel és családdal a hátam mögött mégis megmagyarázhatatlan problémám van. Stresszhelyzetben, vizsgák közben és főleg autóvezetés közben erősen izzad a tenyerem. Ez a kialakult helyzet főleg az utóbbi ok miatt zavaró. Szívesen és sokat vezetek, a sebesség sem okoz problémát és pontosan emiatt is érthetetlen, hogy milyen pszichés tényező válthatja ki. (A szervi ok kizárt, esetemben pszichés dologról van szó). Ön szerint mi okozhatja a problémaát és mit javasol a kiküszöbölésére? A stresszoldó gyógyszerek segítenek, vagy hosszútávon hatásosabb más alternatív módszer? A válaszát előre is köszönöm!

Borsi Zsuzsa: Egy mélyebb beszélgetésre lenne ahhoz szükség, hogy kezelési javaslatot lehessen tenni. Hiszen ennek nagyon sokminden állhat a hátterében és nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni.
Borsi Zsuzsa

Borsi Zsuzsától ide kattintva kérdezhetsz.


Zsuzsa: Tisztelt Doktor Úr! Legyen szíves ajánlani nekem olyan savlekötő gyógyszert, amit magas vérnyomáskor is szedhetek. Vettem Salvus vizet, de azt olvastam, magas vérnyomásosok a só miatt nem ihatják. Esetleg valami tea látezik, ami megköti a savat?

Dr. Láng László: Érdemes lenne megvizsgálni, nincs-e esetleg ún. Helycobacter pylori fertőzése. Ezt székletből vagy vérvizsgálattal esetleg kilégzéses ureea teszttel lehet kimutatni. Vannak speciális gyógyszerek, amik igen hatékonyan gátolják a gyomorsav elválasztást. Keresse fel háziorvosát, ő majd javallja a szükséges vizsgálatokat és az eredmény függvényében felírja a megfelelő gyógyszeres kezelést.
Tisztelettel
Dr. Láng László

Dr. Láng Lászlótól ide kattintva kérdezhetsz.


Kinga: Kedves Erika, Önöknél nyáron lehet e nyelvkurzust kezdeni, vagy ősszel kezdődnek a tanfolyamok?

Schmidt Erika: Kedves Kinga, a Consult Scolari Egyesületnél természetesen nyáron is lehet nyelvtanfolyamot kezdeni. Az is igaz viszont, hogy a csoportos tanfolyamok többsége ősszel indul. Bővebb információkért telefonon szívesen állok rendelkezésére (0261 710-513 vagy 0751 288-021).
Üdvözlettel: Schmidt Erika

Schmidt Erikától ide kattintva kérdezhetsz.


Zsolt: Kedves Tímea! Idén a nyaralás szeptember 15. utánra tolódott. Ön szerint érdemes-e még ebben az időpontban a román tengerpartra menni?

Tóth Tímea: Kedves Zsolt! Véleményem szerint szeptember 15 után elég nagy az esély, hogy hűvösebb legyen az időt a román tengerparton. Érdemesebb talán mediterrán területre menni, ahol még biztosan aklalmas az hőmérséklet napozásra, fürdőzésre. Amennyiben egyénileg szeretnének utazni, választhatják Görögország szárazföldi részeit, ilyen az Olimposzi Riviéra vagy Chalkidiki, esetleg Olaszországot. Repülővel még több desztináció elérhető, ahol biztosan meleg van még az ősz első hónapjaiban is. További információkért forduljon bizalommal irodánkhoz.

Tóth Tímeától ide kattintva kérdezhetsz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: