2014-07-13 11:08:59• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Vanda: Kedves doktornő! Lassan egy éve minden este amikor lefekszem olyan furcsa csiklandós érzést érzek a fenekem egyik felén! Lehet nagyon viccesnek tűnik, de sajnos nagyon kellemetlen érzés! Nem viszket, inkább csiklandozáshoz hasonlít és nem tudok nyugodtan feküdni, mindig forgolódom és masszíroznom és kicsit ráznom kell, hogy elmúljon, de csak pár percig szűnik meg. Nappal teljesen megszűnik! Az az érdekes, hogy mindig csak ugyanazon a felén van ez az érzés! Tudna segíteni nekem, hogy mitől lehet ez, vagy esetleg hallott erről? Mit tehetnek ellene?

Szatmári Anamaria: Kedves Vanda, sajnos nem hallottam ilyenről. De mivelhogy homeopátiás kezeléssel az embert és nem a betegséget kezeljük, talán mégis segíthetek. De ezert találkoznunk kellene. Megtalál minden szerdán a Szent Antal Klinikán, előzetes bejelentkezéssel.
Minden jót kívánok.
Szatmári Anamaria


Meli: Kedves doktor úr! Ön szerint szükséges a szelén és jód szedése a terhesség vége felé? Elevit vitamint szedek, amiben nincs egyik sem! Mar a 35. hétben vagyok!

Dr. Láng László: Az Elevit tartalmazza azt a mennyiségű ásványi elemet amire a terhes szervezetnek szüksége van. Amennyiben változatosan táplálkozik, plussz bevitelre nem kell gondolnia.
Tisztelettel
Dr. Láng László


Eszter: Kedves Enikő! Kisfiam 7 éves és nagyon agresszíven viselkedik. Hogyan tudnám erről leszoktatni?

Ladó Enikő: Kedves Eszter! A kisfia agresszivitását elsősorban úgy tudja csillapítani, ha megkeresi annak a kiváltó okát, azaz mik azok a tényezők, amik ennyire frusztrálják,  agresszívé teszik,  illetve megfigyelni, hogy mikor/milyen helyzetekben lesz agresszív és akkor azon a helyzeten lehet/kell majd változtatni.
Ladó Enikő


Marika: Üdvözlöm Renáta! Kéréssel fordulok Önhöz. Ajánlotta nekem, hogy a növényboltban érdeklődjek, hogy mivel tudnám a lóherét kiírtani a fű közül. Itt nálunk a gyomstopot ajánlották ami nem hozta meg az eredményt. Másik gyomnövény amely elszaporodott hasonló levéllel apró sárga és piros virággal. Arra szeretném kérni, hogy szíveskedjen már megírni nekem, hogy Önöknél mi a vegyszer neve, mert ismerőseim beszerzik kint és áthozzák. Szívességét előre is köszönöm. Üdvözlettel Marika.

Portik Renáta: Üdvözlöm ! Ha gyepesített területről akarja kiírtani, akkor szelektív gyomirtót: Ceredin super vagy  Buctril universal-t kell használnia. Ha nem gyepesített a terület, akkor egy totál és egy szelektív gyomírtót kell használnia. (Az üzletben is így kell kérnie). Ismétlem, én nem vagyok növényegészségügyi szakember, nem ismerem a forgalomban lévő szereket és ezért sem tudok sok esetben ilyen kérdésekre helyesen válaszolni. Azt viszont tudom, hogy Romániá területén növényegészségügyi szaküzletben (Fitofarmacie) csak szakképzett eladó dolgozhat, aki mindehhez ért és készségesen segít, ezért küldöm oda az érdeklődőket.
Portik Renata

Kiss Elena: Kedves Csilla! 100 liter boromat szeretném megkénezni 5%-os törzsoldattal 10mg/l-ről 30mg/l-re. Mennyi mennyiséget kell hozzá adnom? Előre köszönöm segítségét.

Serli Csilla:
Tisztelt Elena, Borkénnek kénezzen, 10g/hl adaggal.
S.CS

Beáta: Kedves Andrea, reikit szeretnék tanulni. Esetleg nálad lehet-e tanulni?

Szilágyi Andrea: Kedves Beáta! Igen, 11 éve oktatom a Reikit és el lehet jönni tanfolyamra és Reiki klubba is. Mindkettőt Szatmárnémetiben a George Enescu (volt Harcos utca) 38 szám alatt tartom. Jelentkezni és érdeklődni lehet a 0740 678 643-as tel.számon. Szeretettel várlak.
Szilagyi Andrea

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: