2014-04-19 12:48:59• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Mihály: Tisztelt Doktor úr! Olyan problémám van, hogy 5 napja elkezdett viszketni a mellkasom és a hátam de csak jobb oldalon - de nem volt semmi a bőrfelületen. A harmadik napon észrevettem piros foltokat a mellkasom és a hátam jobb oldalán. Nem viszketnek, csak érzékenyek és ezzel együtt szúrós fájdalmak is gyötörnek a lapockám alatt ami már néha elviselhetetlen. Vártam vele hátha elmúlik de csak egyre rosszabb most az ötödik napnál tartok és nem tudom mit tegyek! Mi lehet ez? Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel : Mihály

Feltehetően övsömörben (zona zooster) szenved, bár biztosat csak orvosi vizsgálat alapján lehet mondani. Amennyien ez igazolódik, vírus-ellenes gyógyszerekkel ( pl. aciclovir tabletta massziv dózisban ) kell kezelni. Keresse fel háziorvosát.

Tisztelettel
Dr. Láng László


Trixi:
Kedves Renáta! Szeretném átültetni nagyobb cserépbe az ajándékba kapott Bougainvillea-t és az angyaltrombitát. Azt szeretném kérdezni,hogy milyen típusú virágföldbe ültessem. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Trixi

Üdvözlöm,
Általános virágföldbe, pl. Florimo vagy bármi más.

Portik Renáta

Viktória: Tisztelt Uram! Egy éves Basset kutyusom van. Kertes házban élünk, a kutyus mozgásigényét igyekszem kielégíteni. Hetente 3-4 alkalommal sétálunk/futunk. Eddig nem volt semmi problémánk, játékos és tanulékony kutya. Az elmúlt egy hétben éjszakánként felébred és le s fel szaladgál a kertben közben pedig ugat, vonyít, nyüszít. Nem észleltünk eddig semmit ami kiválthatná. Ha kimegyek és rászólok a helyére megy és egy ideig csönd van, majd kezdődik elölről. Szeretnék tanácsot kérni mi lenne a legjobb megoldás a kutyánk, magunk és szomszédaink érdekében is.

Ez egy érdekes helyzet!

Úgy vélem, valamitől nagyon megijedhetett szegény kutya! Talán szét kellene nézni, nem-e költözött süni valamelyik rejtett zúgba!

Nagy Lehel

2014 április 18
Zsóka:
Szia Szabina! A segítségedet kérném. Vettem egy bézs-fekete színű táskát. Ehhez milyen színű kabátot, ill.majd nyáron milyen színű felsőket lehet felvenni? Gondolom a virágmintásak túl tarkák hozzá Köszönettel:Zsóka

Szia Zsóka,
Kabátban szerintem a legjobb döntés a fekete, mivel itt figyelembe kell venni a többi ruhadarabot is, nemcsak a taskat. A fekete a legjobb, mert szinte mindennel megy. A bézs sem volna rossz választás, hisz ezt is sokmindennel lehet párosítani, ez igazából a te stílusodtol függ.
Nyari felsők terén saját színnel passzol bézs és fekete, a mintásakkal kapcsolatban nem igazan tudok véleményt mondani mert függ a táskától, hogy milyen arányban és hogyan helyezkednek el benne a színek. De így belegondolva nem kellene túl sok legyen, mert a fekete és a bézs is elég alkalmaszkodó színek, azaz sok mindennel parositható. Én mégis amondó vagyok, hogy próbálj meg a saját és a hasonló színeknél maradni, tehát a fekete és bézs árnyalatoknál, illetve fehér, bordó, szürke színeknél; biztos vagyok benne, hogy még találsz táskát nyárig ami illeni fog a virágmintás felsőkkel.

Szép napot!
Balog Szabina


Gyuri:
Tisztelt Doktor Úr! 62 éves vagyok, s térd protézisre várok. Nordic Walking edző vagyok, s kérdezném, hogy térd protézissel, 4-500 km-es zarándoklatokról "gondolkozhatok-e" vagy sem. Köszönettel Gyuri

"Gondolkodhat" róla, azonban nem valószínű, hogy a gyakorlatban kivitelezhető lesz. Én legalább is nem igazán javasolnám ezt az extrém távot.

Dr. Borz Tibor

A Szatmár.ro szakértőinak a listája ezen a linken érhető el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: