2017-07-10 11:58:11• hírek • Kocsis Zoltán

A helyzet kínos, a törvénykezés nehézkes – az autók pedig a töltésen közlekednek

Az elmúlt héten két olyan videót is bemutattunk oldalunkon, amelyen személygépkocsik furikáztak a Szamos töltésén Szatmárnémetiben. Még csak megtippelni sem tudjuk, hány hasonló helyzet történhetett az előző héten, hónapban…

Kíváncsiak voltunk, mit tehet a hatóság ebben az esetben. Értelemszerűen először a rendőrséghez fordultunk. Nos, ők konkrétan semmit!

Raducu Silaghi sajtószóvivő elmagyarázta, hogy a rendőrség a közutakat felügyeli, a töltés pedig nem számít annak. Az egy hidrotechnikai építmény, ezért a Vízügyi Igazgatóság felel érte. Mindezt egy 1996-os törvény értelmében.

„Nem normális, ami itt zajlik!”, mondja felháborodottan Vasile Andries igazgató. „Úgy látszik, egyesek szeretnek vagánykodni, így adják a nagyot. Kínos”, teszi hozzá. „Ráadásul a törvény is nehezen alkalmazható”, mondja.

A Vízügyi Igazgatóság bírságolhat, ha tetten ér valakit. „Egy emberem van több tíz kilométer szakasz felügyeletére”, mondja Andries. Ráadásul „Nem kérhetem el senki személyigazolványát. Ha akarja ideadja, ha nem akarja, nem adja! Mi nem a rendőrség vagyunk”, fogalmaz az igazgató.

Andries elárulta, a sajtóban látottak alapján kérték a rendőrséget, hogy azonosítsa a járművet. „A büntetést nem is küldhetem ki postán, mint például a ki nem fizetett útadó esetében megszokott, csak személyesen szabhatom ki. Az illető pedig megmondja, hogy nem is volt ott, kölcsönadta az autóját… Szóval nagyon nehézkes ez a törvény és annak betartása! Pedig az alaphelyzet nagyon egyszerű: Semmilyen gépjárművel nem szabad felhajtani a töltésre!

A Szatmár.ro telefonon érte el Maskulik Csaba városmenedzsert, aki elmondta: Kereskényi Gábor polgármesterrel megvizsgálták a helyzetet, egyeztettek a helyi rendőrséggel is. Utóbbiak elmondása szerint Szatmárnémeti közigazgatási területén nincs olyan felhajtó a töltésre, amin nyitva lenne a sorompó, a sajtóban megjelent tudósítások pedig a város területén kívüli eseteket mutatnak be.

Olvasóinkat arra kérjük, hogy amennyiben rendelkeznek olyan fotóval-videóval, amin egyértelműen kiderül, hogy Szatmárnémeti területén közlekedik valaki a töltésen gépjárművel, az küldje el nekünk a szatmar@szatmar.ro email címre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: