2014-01-16 16:30:48• hírek • Kocsis Zoltán

A helyi rendőrség elköltöztetné a Decebal-híd alól a buszokat

A Szatmárnémeti Helyi Rendőrség el szeretné költöztetni a Decebal-híd alól a faluról érkező buszok számára kialakított buszmegállót - többek között erről is döntött csütörtök délelőtt a Közlekedésbiztonsági Bizottság. Amely bizottság a hét megtárgyalt pontból szokatlan módon mindössze egyet hagyott jóvá.

A felvetések közül az egyik legfontosabb pont a Decebal-híd alatti buszmegálló ügye. Noha a városvezetés évek óta szabadulna a gyakorlatilag állomásként funkcionáló megállótól, ahová a legtöbb falusi járat befut, a rendőrség mostani felvetését a bizottság elutasította. „Amíg nincs kézzel fogható, pontos alternatíva, hogy hova is költöztethetnénk a megállót, addig természetesen nem dönthetünk annak elköltöztetése mellett sem", magyarázta a döntés hátterét Maskulik Csaba bizottsági tag.

Egy másik fontos kérdés a Biki-tér és a Thököly (Basarab) utca közötti gyalogosátjárót érintette. Mivel ott viszonylag gyakoriak a balesetek - legutóbb kedden ütöttek el egy férfit -, felmerült az ötlet, hogy közlekedési lámpát kellene tenni az átjáróhoz. „Sajnos nem tehetünk oda lámpát, mert nagyon felgyűlne a sor. Néha egy-egy gyalogos miatt már a hídon lebénul a forgalom", véli Maskulik.

Az ősszel nagy vihart kavart a Tisztviselőtelep lakói között annak híre, hogy a városrész-rendezési tervben (PUZ) egy ún. belső körgyűrű haladna át azon a városrészen. Ennek a PUZ-nak a jelenlegi formáját sem fogadta el a bizottság.

Mint ahogy nem fogadta el a helyi rendőrség azon ötletét sem, hogy a 14-es lakónegyed Neajlov, Jiului és Tarnavei utcáit egyirányúsítsák vagy legalább megadják a parkolás lehetőségét, félig felhajtva a járdán. „A bizottság egy összképet szeretne a negyed forgalmáról", utasították vissza a kérést.

Nem járt nagyobb sikerrel az Árpád (Vasile Lucaciu) utcán működő City Hotel sem, amely az árufeltöltéskor tapasztalt nehézségek miatt kérte, hogy az épület előtt tiltsák meg a megállást. A bizottság viszont, arra hivatkozva, hogy a hotelnek van saját udvara, nemet mondott.

Mint ahogy nem kerül gyalogosátjáró a Vitéz (Eroilor) utcán a buszmegálló közelébe sem - az indoklás szerint a közelben található már egy.

Az egyetlen pont, amit elfogadott a bizottság, az új központot érinti. Az Október 25 tér 1,3,5,7 szám alatti tömbházak lakói kérik, hogy cölöpökkel akadályozzák meg, hogy az autók a járdákon parkoljanak - erre a bizottság is áldását adta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: