2016-11-09 09:45:31• hírek • Szatmár.ro

A helyi igényekhez igazodnak a pályázatok

Pálfalván a polgármesteri hivatal felújítása, Lázáriban a játszótér-, Szatmárudvariban a központi park kialakítása, csak néhány azok közül a beruházások közül, melyeket az elmúlt években a Szatmár Környéki Közösségek Kistérségfejlesztési Egyesület pályázatai során sikerült megvalósítani.

Szerdán Szatmárhegyen a következő időszakra vonatkozó pályázati lehetőségeket mutatta be Tóga Judit, az egyesület vezetője. „Legfontosabb, hogy februártól a települések szépítésére, közszolgáltatásaik korszerűsítésére, középületek modernizálására, kultúrotthonok felújítására pályázhatnak a helyi önkormányzatok"- fogalmazott Tóga.

Az egyesülethez két város, Sárközújlak és Erdőd, valamint tizennégy község tartozik, többek között Mikola, Egri, Túrterebes, Halmi, Kökényesd, Szatmárudvari, Vetés, Szatmárpálfalva, Pusztadaróc, Lázári és Szatmárhegy. Az önkormányzatok a következő időszakban összesen 3 millió eurót hívhatnak le településeik fejlesztésére.

A találkozón részt vett Magyar Lóránd, a Szatmár Megyei Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség osztályvezetője, az RMDSZ parlamenti képviselőjelöltje is.

„Tíz éve foglalkozom vidékfejlesztéssel, és azt gondolom, hogy a decentralizációs egyik legjobb példái a kistérségi fejlesztési egyesületek, ahol a helyi önkormányzatok igényeinek megfelelően alakíthatják a kiírásokat, így a települések arra pályázhatnak, amire leginkább szükségük van. Jó esély van arra, hogy decembertől parlamenti képviselőként fogok tevékenykedni és ott is szeretnék a vidékfejlesztési bizottságban, a Szatmár megyei közösségekért dolgozni " - fogalmazott Magyar Lóránd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: